Втори опит на делото "Белнейски" пред ВКС

4428
Втори опит на делото "Белнейски" пред ВКС
Според апелативните съдии обвиненията срещу Лазар Колев са доказани по категоричен начин, а защитната му теза е изцяло опровергана

Върховният касационен съд (ВКС) ще заседава утре, 4 април, по делото "Белнейски". На последното заседание, в началото на февруари месец, делото за убийството на двете сестри не успя да тръгне на последната трета инстанция, тъй като нито един от адвокатите на Лазар Колев не дойде в съдебна зала.

Тогава двама от адвокатите на Колев бяха подали молби с мотива, че са болни, а третият - Димитър Марковски беше поискал отлагане, защото същото време бил ангажиран с друго знаково дело в Шуменския окръжен съд - "Килърите".

Иво Найденов, адвокат на семейство Белнейски, заяви тогава, че това е желание да се продължи агонията на семейството с още два месеца. Иво Найденов също е адвокат по делото срещу "Килърите" в Шумен, но тогава беше в залата на ВКС. Майката на двете убити момичета Фани Белнейска, пък заяви, че е свикнала да чака. Самият Лазар Колев не пророни и дума.

БГНЕС припомня, че в края на ноември 2011 година апелативните магистрати в Пловдив потвърдиха присъдата на Пазарджишкия окръжен съд "доживотен затвор без право на замяна" за единствения обвинен за убийството на сестрите Росица и Христина Белнейски - Лазар Колев. Той е осъден да заплати на родителите на момичетата обезщетение от 400 000 лева.

Според апелативните съдии обвиненията срещу Лазар Колев са доказани по категоричен начин, а защитната му теза е изцяло опровергана. Магистратите са направили изчерпателен анализ в 120 страници на показанията на над 50 свидетели, 40 експертизи, включително и заключения, изготвени в чужбина. Материалите по делото са събрани в 30 тома.

Пред Върховен съд искането на защитата на Колев е делото да се върне за разглеждане по същество заради процесуални пропуски, допуснати още на първа инстанция в Пазарджишкия съд.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com