Бургаските директори поискаха училищните дворове да се предоставят само за спорт в извънучебно време

991
Бургаските директори поискаха училищните дворове да се предоставят само за спорт в извънучебно време
Снимка: БГНЕС

Директорите на бургаските училища поискаха дворовете в извънучебно време да се ползват единствено регламентирано от организирани групи, които са заявили, че ще спортуват в тях. Досега достъпът до училищните дворове бе свободен за гражданите, но според директорите от тази добра възможност се възползват младежи и хора, които не ги ползват по предназначение, а например, да разхождат домашните си любимци в тях. Това от своя страна води до бързото им замърсяване и износване, а оттам до необходимост от ежедневното им почистване.

Това стана ясно на среща в Експо център "Флора", на която присъстваха заместник-кметът по здравеопазване и образование Йорданка Ананиева, началник на Регионалното управление по образование инж. Виолета Илиева, директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Георги Паздеров, синдикалните организации в образованието и училищните директори, по повод предстоящото начало на новата учебна година.

Бургаските детски градини са готови за първия учебен ден

Всички бургаски детски градини са готови да посрещнат тържествено децата в първия учебен ден. Ремонтни дейности това лято бяха извършен...

Другият важен въпрос, който бе обсъден на срещата, бе ползването под наем от външни лица на учебните бази в извънучебно време. На наемателите ще бъде дадена възможност да ползват и тази учебна година тези помещения, но само при условие, че те обезпечават и се грижат за спазването на задължителните предпазни мерки.

Те ще трябва да извършват редовна дезинфекция на помещенията, които се ползват под наем, преди и след използването им, а влизането и излизането от училището да бъде през самостоятелен вход. Наемателите ще трябва още да осигурят сами дезинфектантите и препаратите, и да осигурят график за времето, в което ще ползват базата, който трябва задължително да бъде съобразен с приключването на всички учебни дейности в сградата. Ще бъде изготвена декларация, чрез която наемателите да се ангажират за спазването на правилата за безопасност.

Освен това, ще бъдат създадени и два национални центъра за дистанционно обучение в е-среда, които ще бъдат използвани само при необходимост за протичане на учебната година в условията на пандемия. Това ще бъдат СУ "Св. св. Кирил и Методий" за учениците от 5-12 клас и НЕГ "Гьоте" за чужди езици /профил "немски език"/.

Директорите бяха запознати още с новите общински профилактични програми против гръбначни изкривявания и затлъстяване, с новата организация на столовото хранене, с мерките при посрещане на учениците в училище и новостите в нормативната база за новата учебна година.

РДГ Бургас продължава да санкционира нарушителите в горите

За периода от 31 август до 3 септември служители от Регионална дирекция по горите - Бургас и Агенция „Пътна инфраструктура“...

Снимка: архив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от БУРГАС:

Инцидент с автобус в Бургас: Пострадаха близнаци

2 май ще бъде неучебен и за бургаските ученици

Благоустрояват района около четири блока в „Меден рудник“ (СНИМКИ)

Община Бургас изгради четвърта лодкостоянка в местността Ъгъла в „Сарафово“ (СНИМКИ)

Зелената зона в Бургас може да стане целогодишна

Община Бургас представи проекта за интегрирана здравна грижа на деца в Ямбол и Сливен

За ден: Глобиха 51 души с тротинетки и велосипеди в Бургас

В Бургас превръщат къщата на композитора Георги Шагунов в Дом на музиката

Обновяват осветлението в още няколко квартала в Бургас

Над 1000 изпълнители ще се явят на националния фолклорен конкурс "С песните на Златка Ставрева" в Бургас

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Бургас