Домашен арест за поляка, заради когото се приземи самолет в Бургас

3349
Домашен арест за поляка, заради когото се приземи самолет в Бургас
Снимка: Thinkstock

Бургаският апелативен съд промени мярката парична гаранция в домашен арест за полския гражданин Войчех Майевски, съобщава БНР. Той е обвинен за инцидента на 19 ноември, при който полски самолет се приземи аварийно на бургаското летище, заради сигнал за бомба.

Поради високата степен на обществена опасност на престъплението и възможността подсъдимият да се укрие, апелативният прокурор Георги Кузманов поиска на Войчех Маевски да му бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража".

Прокуратурата иска арест за поляка, заради когото извънредно кацна самолет в Бургас

Окръжна прокуратура – Бургас ще поиска вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ за полския гражданин В...

Неговият адвокат Димо Тодоров заяви, че Маевски има чисто съдебно минало, установил се е в Бургас, където живее при свои познати, открил си е банкова сметка, явява се редовно в следствения отдел и няма никакви данни, че той иска да възпрепятства правосъдието.

Пред медиите подсъдимият отказа коментар. В съдебната зала обаче той каза, че не е престъпник и случаят, за който е обвинен е недоразумение. Маевски отново подчерта, че не е бил разбран правилно от стюарда на самолета. Думите му са били тълкувани грешно и той никога не е твърдял, че в самолета има бомба.

Арестът ще се отрази лошо на здравето ми, каза пред бургаските магистрати Войчех Маевски. Срещу полския гражданин е повдигнато обвинение за застрашаване на сигурността на пътниците в самолет по време на полет.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com