Над 10% от парите за паметник на Георги Калоянчев вече са събрани

11548
Над 10% от парите за паметник на Георги Калоянчев вече са събрани

12% от парите, необходими за изграждането на паметник на великия български актьор Георги Калоянчев в родния му град Бургас вече са осигурени. Те са дошли от дарения.

Става въпрос за почти 10 хил. лева, докато самият паметник струва 80 хил. лева, пише "Флагман".

В Бургас започна набиране на средства за паметник на Георги Калоянчев

Мащабна общоградска инициатива за изграждане на скулптура на любимия на няколко поколения българи актьор - бургазлията Георги Калоянчев...

Почти 10 000 лв. са дарени до момента за изграждане на бронзова скулптура на Георги Калоянчев в реални размери. Тя ще бъде поставена в родния му град Бургас, пише Флагман.

Инициативата за набиране на средства чрез благотворителни прояви е на Община Бургас, Обществен дарителски фонд, Дружество на художниците, Държавна опера – Бургас, Бургаската художествена галерия, Лайнс клуб Виа понтика, Зонта клуб Бургас, Ротари клуб Бургас Пиргос, Интеракт клуб Бургас.

"През следващите три месеца сме планирали няколко културни прояви с благотворителна цел -  театралната постановка „Диагноза: Едит Пиаф” в Драматичен театър „Адриана Будевска” на 25 септември, спектакъла „Среща в спомена“ на Нешка Робева на 30 Октомври, две представления за деца и ученици в Куклен Театър Бургас  и ДТ „Адриана Будевска", обясни Георги Николчев, председател на Обществен дарителски фонд, област Бургас.

Специално за кампанията са създадени тениски с лика на Калоянчев  с мотото – „Дарявам за Калата“. Те са на стойност 20 лв. и могат да бъдат закупени от павилиона „Морски знаци“ в близост до сградата на Община Бургас, както и на всички концерти и специални събития, които са част от кампанията. Всички приходи от продажбата на тениските ще отидат за паметника на именития актьор.

Спомняме си за великия Георги Калоянчев

Точно преди една година българската театрална сцена осиротя. Безсмъртният Георги Калоянчев ни напусна. Легендарният артист забавляваше&...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com