Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Община Бургас с план за повишаване на дела на зелената енергия в региона

16 декември 2020, 18:35 часа • 1704 прочитания

До 32 процента да се повиши делът на електроенергията от възобновяеми източници и биогорива до 2030 година на територията на община Бургас. Това е стратегията на местната администрация, която е разработила краткосрочна и дългосрочна програма за изпълнението на тази цел. Двата стратегически документа са разработени в съответствие с националната и европейската стратегическа уредба и ще бъдат гласувани на предстоящата сесия на Общинския съвет.

В дългосрочен план е предвидено да се работи по няколко приоритета, сред които е ефективното оползотворяване на възобновяемите енергийни ресурси в общинския и жилищния сграден фонд. Предвижда се още да бъде повишена осведомеността сред населението и бизнеса и да се провежда политика за привличане на инвестиции за изграждане на възобновяеми енергийни източници на територията на общината.

За реализирането на поставените цели е предвидено да се осигурят необходимите условия за ефективно планиране, прилагане на мониторинг и пълноценно оползотворяване на енергията от възобновяемите източници. След като програмите бъдат приети от Общинския съвет, те ще бъдат публикувани на интернет страницата на Община Бургас.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес