С благотворителна проява откриват подводна художествена галерия край Приморско

3845
С благотворителна проява откриват подводна художествена галерия край Приморско

Подводна художествена галерия ще привлича гмуркачи от този Никулден край Приморско. Оригиналната идея, с която морската община бележи поредна червена точка като атрактивен дайвинг център, отново е на водолазите от водолазен център „Посейдон Приморско“. Само преди две години те привлякоха вниманието, създавайки първия подводен параклис в Източна Европа във водите на Черно море.

Подводните изложби край Приморско стартираха преди няколко месеца с представяне на световни репродукции. Никулден обаче е избран символично за официалното откриване на художествената галерия, наречена „Домът на Русалката“.

Областният управител на Бургас оспори назначаването на временно изпълняващ длъжността кмет на община Приморско

Областният управител на област Бургас Вълчо Чолаков оспори решението на Общински съвет Приморско, с което на длъжността кмет е назначен...

Първата авторска картина, която ще намери място под водата, е творбата на скулптора Никола Диков „Св. Никола спасява моряка“, създадена специално за повода. Картината ще бъде достъпна за разглеждане по време на традиционното гмуркане до подводния параклис в чест на Св. Никола, който ежегодно се организира от водолазен център „Посейдон Приморско“ на 6 декември. Тази година гмуркането ще започне от 12 ч. от скалния остров Крокодилите край Приморско. Освен храна за сетивата, водолазите не са пропуснали да организират и казан със задължителната за празника рибена чорба, която ще бъде осветена от свещеника на Приморско отец Гавраил.

Малко по-късно „Св. Никола спасява моряка“ ще бъде извадена на сушата и обявена за продажба. Идеята на водолазите от „Посейдон Приморско“ е със събраните средства да разгърнат идеята си и в началото на следващия летен сезон да реализират цялостна подводна изложба на Никола Диков.

 

Евакуираха близо 200 русначета заради пожар в хотел в Приморско

Близо 200 руски деца са били евакуирани заради пожар в хотел "Хелиос" в Международния младежки център в Приморско снощи. Късо съединени...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Бургас