Затворници ще чистят затлачените речни корита в Бургаско

5115
Затворници ще чистят затлачените речни корита в Бургаско
Снимка: Getty Images/Guliver

Затворници ще почистват най-критичните участъци от речните корита в област Бургас, съобщава Topnovini.bg. Идеята е на губернатора Вълчо Чолаков, който е изискал от началника на затвора да предостави група лица, лишени от свобода.

По специално изготвен график и след съгласуване с общините в периода от юни до 31 август пандизчиите ще третират с препарати и ръчно ще почистват дерета, речни корита, канали и язовири в Бургаско. Непопулярните мерки, които Областна администрация предприема, са част от превенцията за недопускане на кризисни ситуации, наводнения и осигуряване защита на гражданите. По данни от последния доклад сумата, необходима за почистване на водните обекти в региона, е в размер на 7,5 млн. и следва да бъде осигурена от Междуведомствената комисия по бедствия и аварии.

Масова гладна стачка обявяват затворниците в Пловдив

Заплаха за масова гладна стачка стресна ръководството на пловдивския затвор в Пловдив, съобщава TrafficNews.bg. В сряда 28 затворници ...

„Мярката, която предприемаме, няма да реши проблема изцяло, но е дейност, която реално ще допринесе за намаляване на риска. С екипа ми ще продължим да търсим и дългосрочни решения. За съжаление, към момента не разполагаме с бюджет за по-мащабни акции. Започваме от участъците, които имат най-спешна нужда от почистване. Заедно с това вече съм разпоредил проверките да се извършват периодично, а не каквато е била практиката - два пъти в годината”, коментира областният управител Вълчо Чолаков.

Миналата година пороите причиниха множество наводнения по Южното Черноморие, при които загинаха четирима души, а материалните щети се изчисляваха на стотици хиляди лева. Като една от основните причини за прелелите водоеми бе посочено именно затлачените речни корита и отводнителни канали.

 

 

Затворниците избягали с непроверен от охраната автомобил със синя лампа

Двамата престъпници, които избягаха от Софийския градски затвор, са сторили това с помощта на автомобил „Опел Астра”, който...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Бургас