Air France ще възобнови полетите до Тел Авив на 24 януари

1341
Air France ще възобнови полетите до Тел Авив на 24 януари
Снимка: iStock

Air France планира да възобнови на 24 януари полетите до Тел Авив, които бяха спрени след нападението на Хамас срещу Израел на 7 октомври, съобщи френската авиокомпания, предаде АФП.

"Air France планира да възобнови полетите между Париж-Шарл дьо Гол и Тел Авив от 24 януари, с три полета седмично в сряда, четвъртък и неделя", се каза в изявление на компанията. Това разписание на полетите ще бъде много по-малко от това, което съществуваше преди 7 октомври, т.е. два полета дневно с широкофюзелажни самолети Airbus A350.

Освен това "Air France отново заявява, че безопасността на нейните клиенти и екипажи е неин абсолютен приоритет. Авиокомпанията непрекъснато следи развитието на геополитическата ситуация на териториите, които обслужват и над които прелитат нейните самолети, за да осигури най-високо ниво на безопасност и сигурност на полетите", подчертаха от авиокомпанията.

Още: 4 млрд. евро помощ за "Air France"

От своя страна Transavia, нискотарифното дъщерно дружество на групата Air France-KLM, което също беше преустановило своите маршрути, "в момента работи по разписанието на полетите си с цел да възобнови полетите до Тел Авив от началото на февруари", заяви говорител.

Съобщението на Air France идва един ден след датата, обявена по-рано от германската група Lufthansa за възобновяване на услугите до Израел. "От 8 януари авиокомпаниите на групата ще предлагат "общо 20 седмични маршрута до и от Тел Авив", т.е. 30% от нормалното разписание, заяви на 15 декември германската компания, която притежава също Austrian Airlines и швейцарската SWISS.

Много други авиокомпании спряха полетите си до Израел след смъртоносните нападения и ракетни атаки на Хамас от Газа, особено към района на Тел Авив, припомня БГНЕС. 

В началото на конфликта Air France извърши няколко полета между Израел и Франция, но това бяха специални полети, наети от френското министерство на външните работи за репатриране на френски граждани.

Още: Air France стачкува на четири дати в началото на месец май

Кризата в Израел

Израелската авиокомпания El Al запази своите полети. Конфликтът между Хамас и Израел навлезе в четвъртия си месец. Безпрецедентното нападение, извършено на 7 октомври от Ивицата Газа от палестинското ислямистко движение на израелска територия, доведе до смъртта на около 1140 души, повечето от които цивилни.

В отговор Израел, който се е зарекъл да унищожи Хамас, който е на власт в Ивицата Газа от 2007 г., започна офанзива в палестинската територия с масирани бомбардировки и наземни операции.

От началото на сухопътната офанзива на 27 октомври са убити 185 израелски войници. При ударите на израелската армия са загинали над 23 210 души на палестинска територия, предимно жени, тийнейджъри и деца, според доклад на Хамас.

Още: Air France обеща повишаване на заплатите

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от МЕЖДУНАРОДНИ:

ЕК ще предложи санкции за руския втечнен газ

Руската централна банка запази огромната основна лихва

Гана започва да строи първата си АЕЦ

Турция ще инвестира 100 млрд. долара във възобновяема енергия

Собственикът на Google за първи път ще изплаща дивиденти на инвеститорите си

Путин ударно национализира. "Няма работна ръка във военните предприятия" (ВИДЕО)

Йената удари 34-годишно дъно спрямо долара

Цените на петрола: Напът да прекъснат двуседмичната си губеща серия

Еврото завършва седмицата с пълен обрат спрямо долара

Американската икономика се представя под очакванията в началото на 2024 г.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com