Аква Матрикс внедрява NetSuite - #1 облачна ERP система

3900
Аква Матрикс внедрява NetSuite - #1 облачна ERP система
Снимка: aquamatrix

След въвеждането на ограничителните мерки през 2020 г. търговската компания за спортни стоки „Аква Матрикс“  отчита сериозен ръст в онлайн поръчките. За да отговори на нуждите на бизнеса от бързина и точност, компанията избира да оптимизира дейността си с #1 облачна ERP система в света – NetSuite.

Софтуeрното решение обхваща всички процеси по продажби в организацията, независимо от канала, по който са осъществени: онлайн магазин, физически обекти и складове, B2B продажби.

„Моментът, който наложи преминаването от Atlantis към NetSuite, дойде с необходимостта от максимално бърза и точна синхронизация между ERP системата, счетоводството, B2B платформата, склада, електронните магазини и всички други спомагателни процеси.  NetSuite  ни осигурява всичко, от което имаме нужда и ни позволява да надграждаме с нови процеси и да посрещаме уверено предизвикателства, пред които бъдещото ни изправя“, споделя Николай Димитров, мениджър бизнес развитие в „Аква Матрикс“.

Дистанционно внедряване

В „Аква Матрикс“ са внедрени основните модули на NetSuite - ERP, CRM и B2B модули, като поради пандемичната обстановка имплементацията се осъществява изцяло дистанционно за по-малко от 100 дни.

ERP решението е интегрирано с другите системи на търговската фирма, включително онлайн магазин, софтуер за етикетиране на стоки, система за работни заплати „Омекс“, както и с Business Intelligence системата Qlik Sense.

Марияна Колева, старши ERP консултант в Balkan Services разказва, че сред основните фактори за успешното изпълнение на проекта е високата ангажираност на всички участници, както и способността за бързо взeмане на решения.

„Вземането на решение се случваше от основния ключов потребител и това ускоряваше процесите. Работата в пандемичната обстановка беше по-динамична и срещите се организираха по-лесно и по всяко време“ – споделя Колева.

Бързина и ефективност

Благодарение на NetSuite, „Аква Матрикс“ управлява всички бизнес процеси и канали за дистрибуция само с една система. За Димитров именно бързият и лесен достъп до точната информация е най-значимата полза за бизнеса след имплементацията на софтуера.

Основни потребители на системата са мениджмънтът на „Аква Матрикс“, както и отделите Продажби, Финанси и Mаркетинг. С NetSuite потребителите могат да поддържат номенклатура от стоки, лесно да планират и резервират доставки за следващи сезони, да оптимизират финансовото счетоводство, да анализират продажбите, както и да следят текущото състояние на бизнеса във всеки момент.

От „Аква Матрикс“ споделят, че с новия софтуер успяват да изпълнят 100% от клиентските си поръчки през всички канали, като са елиминирани над 95% от грешките при обработката на данните и доставките.

„Благодарение на интеграцията на NetSuite с онлайн магазина ни само за 4 месеца успяхме да обработим и обслужим брой поръчки, равняващ се на 70% от онлайн продажбите ни за последните 3 години“, разкрива Димитров.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИКОНОМИКА:

Официално: Над 1,1 милиарда е печалбата ни от "Турски поток" досега

Енергийният министър заминава за Турция да предоговаря с "Боташ"

Най-големият безмитен магазин в България отвори врати

Повече компании в България смятат да наемат нови служители през летния сезон

ЕЦБ: Очакванията за инфлацията на потребителите в еврозоната вървят надолу

Гвоздейков подписа с поляци за доставка на 7 двуетажни влака

Забрана за рекламата на хазарт мина на първо четене със заявки за бързо приемане

Къде са най-евтини бензинът и дизелът в България: Цените в седмицата 20.04-26.04.24

Евтим Милошев очаква успешен летен сезон

СЗБ: Българските институции най-сетне поставиха туризма като приоритет

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика