X
 
 

Борисов се унесе в прогнози за розовото бъдеще на АМ "Хемус" (ВИДЕО)

1650 0
photo of Борисов се унесе в прогнози за розовото бъдеще на АМ "Хемус" (ВИДЕО)
Снимка: Facebook/Бойко Борисов
"Чували сме всякакви глупости за АМ "Хемус" - въобще няма проекти, никой никога не е мислил да прави "Хемус". Аз съм убеден, че с построяването на "Хемус" БВП на страната ще се вдигне с поне 10- 20%. За това мога да се обзаложа". Това заяви премиерът Бойко Борисов при проверка на напредъка при изграждането на отсечката между Ябланица и Боаза на магистрала „Хемус“, която е близо 10 км, предаде БГНЕС.

"Проверих напредъка при изграждането на отсечката между Ябланица и Боаза на АМ „Хемус“, която е близо 10 км. Строителството ѝ започна в края на март м. г. и се финансира със средства от националния бюджет. Работата по нея напредва и е напълно реалистично да е готова през есента, около половин година по-рано от предвиденото", написа Борисов в личния си профил във Facebook.

СБА пита дали "Автомагистрали" може да строи АМ "Хемус" - съмнително е

През последните 8 години държавната фирма „Автомагистрали“ ЕАД е изпълнила проекти за близо 200 милиона лева, като нито еди...

"Мисля, че до края на 2022 година ще подминем Плевен. Убеден съм, че до 2 години ще се справят и от Белокопитово до Търговище“, прогнозира премиерът. ЮПрез това време правим инженерните проекти, за да вържем Търговище дотам, където ще излезем от Плевен“, обясни Борисов.

„Финансовият министър Владислав Горанов е обезпечил плащанията. Петя Аврамова действа с инженерните проекти за следващите лотове“, заяви той. „След година и половина карате по магистрала, а се забравя трудът на стотици работници, които са тук. Препоръчвам ви да ги видите. Каня ви да видите как се действа и на следващите два лота“, коментира министър- председателят.

Припомняме, че строежът на 134 километра от магистралата - от пътен възел "Боаза", до пресичането с път I-5 Русе - Велико Търново е дадено на държавното предприятие "Автомагистрали". За целта в края на миналата година държавата даде 1,12 млрд. лв. без ДДС. Появиха се обаче куп съмнения, че то има експертизата и възможностите за такава работа. По договор печалбата на километър магистрала, построена от държавната компания, ще е най-много 1 млн. лева!

FB_VIDEO

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 4 Анонимен преди 3 месеца Профил на трол?
  Ужас АПИ сега ще преработва проекта за да мине магистралата през Плевен а Ловеч сигорно ще се разсърди
 • Анонимен 3 Анонимен преди 3 месеца Профил на трол?
  БВП на страната ще се вдигне с поне 10- 20% Трябва да се чете с разбиране, а за тол таксите не се притеснявам, който не бърза,може да мине по стария път. Няма какво да се мърмори... Я погледнете Пловдив какво направи..
 • Анонимен 2 Анонимен преди 3 месеца Профил на трол?
  😁😁😁🐖🐖🐖🐒🐒🐒 Немам думи за тоя. Тотално изтрещя. Очаквам оня трол Марги Драганова са да коментира, че 10,20 % е най малко. Ако Бойко е още 10 години на власт, ще скочат на 50 %. 🙄🙄
 • Анонимен 1 Анонимен преди 3 месеца Профил на трол?
  Бат Бойко ги няма процентите за нищо. Кой знае какви тол такси ще започнат да събират, щом се очаква увеличение на БВП с около 10-20 млрд. лв. на година само от АМ "Хемус"?
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 3 месеца Профил на трол?
  10, 20 % на БВП? Тоя хептен и перка. Китай нямат толко бре. Ама тоя Боко вече от лъжни 10 и се тотално заулави. Нищо чудно и да му повярва някои, има мн тъп народ. Като него
  : 3 !