Българска изба с най-голямото световно признание

13627
Българска изба с най-голямото световно признание
Снимка: Домейн Бойар

Един от най-големите винени конкурси в света MUNDUS VINI даде за първи път изключително признание за българската изба „Домейн Бойар“ като я обяви за “Най-добър производител от България”. 

Това е титла, което се дава от елита на световните винени експерти на един от най-важните и престижни конкурси за винения свят, и стойността му е изключителна. На MUNDUS VINI всяка година се оценяват проби от най-добрите производители от всички видове и стилове вина в глобален мащаб. Оценяват се и бири, и спиртни напитки. Конкурсът се провежда ежегодно в Дюселдорф, Германия и предшества най-голямото изложение на напитки в Европа - PROWEIN. 

Затова и наградата за "Домейн Бойар" е толкова специална; още повече, че е придружена и от 3 златни и 3 сребърни медала за вината на избата. Ето какви бяха медалите:

Златен

1. Korten Natura Mavrud&Rubin 2019 

2. Rue Romance Merlot 2019

3. Domaine Boyar Platinum Chardonnay Barrel Ferment  2019 

Сребърен

1. Domaine Boyar Platinum Merlot 2019 

2. Domaine Boyar Platinum Chardonnay Barrel Ferment  2018 

3. Korten Syrah 2019 

Това признание не идва случайно. Вината на избата всяка година печелят топ отличия на този конкурс. Многократно завоюват не само златни и сребърни медали, но и специалните награди в категориите “Най-добро червено вино от България” и “Най-добро бяло вино от България”.

В конкурса всяка година участват десетки български изби, които също печелят отличия с вината си, но наградата “Най-добър производител от България” се връчва на "Домейн Бойар" за първи път.

Журито на конкурса оценява пробите по време 26-тото изданието на форума през 2020-та година

 

Във витрината на „Домейн Бойар“ блестят и други награди.

Едновременно с отличията от Mundus Vini, идват и резултатите от още три големи конкурса Sakura Awards (в Япония), където избата има две отличия - Сребърен за Domaine Boyar Chardonnay 2020 и златен за Domaine Boyar Traminer 2020.

Следва златен медал за Quantum Rose Pinot Noir&Syrah 2020 от Concours Mondial de Bruxelles Rose Selection 2021 и два сребърни медала от Concours Mondial du Sauvignon за вината от вносното им портфолио Nelson Cliffs Sauvignon Blanc 2020 и Paradiso Mediterraneo Sauvignon Blanc 2020.

Всички тези отличия обясняват защо “Домейн Бойар” е не само най-устойчивата винена компания на българския пазар, но и най-големия и устойчив износител на качествени български вина и на международните пазари.

Признанието е безспорно доказателство за професионализма на екипа на компанията, която тази година има юбилей и става на 30 години. Основана през 1991 едновременно в София и Лондон, тя до днес е най-големият износител на качествени вина за Великобритания (където е безспорен лидер), Белгия, Холандия, САЩ, Япония и др. "Домейн Бойар" са абсолютните иноватори на нашия пазар, като в годините първи прокарват най-модерните световни тенденции във виното и внедряват най-съвременните технологии и оборудване във винарството у нас. Всяка година създават нови устойчиви марки вина във всички ценови категории. Така избата доказва и своето корпоративно послание “Добри в правенето на вино”. Защото за тях е мисия да бъдат наистина добри в това, което правят.

Разбира се, зад тези успехи стои един сплотен екип от енолози и професионалисти във всички дейности, свързани с правенето, продаването и маркетирането на качествени вина.

Миналата година главният енолог на избата Капка Георгиева получи специалната награда на най-авторитетната винена медия у нас DIVINO за “Особен принос във винарството”; награда, която се връчи също за първи път. А каква е тайната на виното според нея и съпругът й Росен - може да прочетете в специално подкрепяната от "Домейн Бойар" рубрика "Пазачът на традиции".

Избата ежегодно печели престижни отличия и на другите големи световни винени състезания като Vinalies Internationales в Париж, International Wine Challenge в Лондон, Concourse Mondial du Bruxelles (провежда се в различни градове по света), Mondial de Rose в Кан и много др.

„Домейн Бойар“ е и „Супербрандът на българското вино“, като от 10 години печели челното място в категорията „Вино“ в класацията на Superbrands Bulgaria, което ги определя заслужено и като производителя, ползващ се с най-високо доверие сред потребителите на вино у нас.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИКОНОМИКА:

Евтим Милошев очаква успешен летен сезон

СЗБ: Българските институции най-сетне поставиха туризма като приоритет

Кабинетът набързо осигури 250 млн. лева за комплекса "Мини Марица-изток"

Сделките с недвижими имоти в Европа удариха 13-годишно дъно

Окончателно: Либерализацията на пазара на тока се отлага

Българският транспортен сектор изисква незабавни действия от Брюксел в отговор на загуби от над милиард лева без сухопътен Шенген

Предизборна идея на ГЕРБ мина през парламента - държавата дава 1 млрд. лв. за държавните мини

Войната в Украйна пълни джобовете на оръжейната ни промишленост: ВМЗ - Сопот с рекордни приходи

По-евтин Великден прогнозират от BILLA България

България единствена в ЕС не е въвела всички облекчения от глобалния корпоративен данък

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика