Ефективно отопление за вашия дом: Ето как електричеството запазва своята лидерска позиция

2922
Ефективно отопление за вашия дом: Ето как електричеството запазва своята лидерска позиция
Снимка: котел

Въпреки че все повече домакинства се ориентират към алтернативни източници на енергия, електричеството се оказва един от старите и изпитани методи за постигане на желания комфорт и топлина. Това обаче не трябва да се получава на каквато и да е цена.

Много отоплителни инсталации на ток могат да бъдат, както ефективни, така и икономични. Харчовете за електроенергия са в състояние да погълнат голяма част от месечния бюджет, за това изборът на изгодна инсталация може да се окаже наистина сполучлива и дълготрайна инвестиция.

За кого е подходящ електрическият котел

Ако вие сте собственик на средно голям апартамент или по–малка къщичка от порядъка на 100–150 квадратни метра, то електрическият котел е точно за вас. Това се налага поради факта, че теренът не е твърде голям. В противен случай няма да получите ниската цена, към която се стремите. Бихте могли да го използвате като допълнение към вече изградени камини или котли.

По–големи сметки или по–скъпи уреди

В зависимост от това каква инсталация ще изберете за вашия дом, вложенията могат да варират от 1000 до над 4000 лева. От тук и месечните сметки ще бъдат различни. Ако предпочитате да похарчите голяма сума първоначално, може да си спестявате ежемесечно солидни сметки. И обратното – пестеливостта може да се окаже нож с двойно острие и месечните ви разходи да не спаднат драстично, както би ви се искало.

Как работи електрическият котел?

По същество той представлява водосъдържател, който е снабден с електрически нагреватели. Когато се достигне определената от вас температура на водата в инсталацията, котелът работи толкова, колкото да я поддържа. За последното действие ще му е необходима около 40% от енергията, от тук и неговата ефективност.

Друго предимство на системата е нейната компактност. Размерът е сравнително малък и по тази причина е подходящ за отопление на почти всички видове помещения – къщи, магазини, апартаменти и прочие.

Съвременните устройства предлагат и друго иновативно удобство. Те могат да се включват и изключват автоматично по предварително зададен времеви диапазон. Така бихте се възползвали максимално от изгодната нощна тарифа. Температурата може да варира в различните периоди на денонощието.

Лесно е да направите корекция на настройките от разстояние. Това може да се осъществи чрез компютъра на работното ви място, през телефона докато сте в движение, или през което и да е друго смарт устройство.

Така безпроблемно ще се насладите на комфорт у дома и ниски сметки в края на месеца.


Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com