Има споразумение: Нова телевизия и медиите около нея ще имат нов собственик

18761
Има споразумение: Нова телевизия и медиите около нея ще имат нов собственик

"Юнайтед Груп" (United Group) обяви официално, че е постигнато споразумение за закупуването на най-голямата българска мултиплатформена медийна компания "Нова Броудкастинг груп", чийто собственици в момента са братята Кирил и Георги Домусчиеви от "Адванс Медиа груп".

Сделката се очаква да бъде приключена в началото на 2021 година, след като се получат всички необходими одобрения от регулаторните органи. Засега не е обявена цена, но според различни неофициални информации Домусчиеви продават с около 100 млн. евро. А изглежда няма и проблеми от страна на КЗК, след като срокът от трети страни да подадат възражение срещу сделката изтече и официално няма информация да е подадено такова възражение.

Вестниците на Пеевски, bTV и Нова: Знае ли се какъв е планът?

На българския медиен пазар настъпи не просто промяна, а сътресение: bTV и Нова сменят собствениците си, Пеевски продава вестниците си. ...

Перлата в медийната корона на "Нова Броудкастинг груп" е Нова телевизия. Групата притежава още всички телевизионни канали с марка "Диема", както и "Нетинфо" т.е. електронната поща "АБВ", Vbox7.com, Vesti.bg, DarikNews.bg, Sinoptik.bg, Edna.bg, Gong.bg. Групата е собственик и на още 3 телевизии и 4 радиостанции. Към портфолиото си, групата добави Канал 3, който става "Нова нюз" от 4 януари, The Voice TV, Magic TV и радиата Витоша, Веселина, The Voice и Magic FM. На печатния пазар "Нова Броудкастинг груп", чрез издателската група AtticaEVA, държи лайфстайл и бизнес списанията Forbes, Esquire, EVA, Grazia, OK, JOY и Playboy. Групата има и 51% в сайта за групово пазаруване Grabo.bg, също толкова и в Trendo.bg.

Припомняме, че кандидат-купувачът "Юнайтед груп" (United Group) постигна договорка да закупи българския телекомуникационен оператор "Виваком" (Vivacom).

Главният изпълнителен директор на Юнайтед Груп госпожа Виктория Боклаг каза: "Ние сме изключително удовлетворени от постигнатото споразумение. Купуваме успешна компания от двама уважавани предприемачи, която има голям потенциал за растеж като част от "Юнайтед Груп". Покупката е в унисон с цялостната стратегия на "Юнайтед Груп" да се развива едновременно като телекомуникационен и медиен оператор на всички пазари, където присъстваме. "Нова Броудкастинг груп" допълва съществуващите медийни канали на групата и съм убедена, че ще постигнем много добра синергия между всички тях, което ще ни даде още по-голяма възможност да инвестираме в локално съдържание и да достигнем бързо и качествено до аудиторията".

"Тази сделка е голям успех и чудесна възможност за NOVA, нейните зрители и клиенти. Бих искал да благодаря на всички, които ни помогнаха да развием водещата търговска медийна група в България. Сделката с Юнайтед Груп ще осигури последващото развитие на NOVA", заяви главният изпълнителен директор на "Адванс Медиа груп" Георги Домусчиев.

Официално: Домусчиеви водят преговори да продадат Нова телевизия и всички медии около нея

"Адванс Медиа Груп", дъщернo дружество на инвестиционния холдинг "Адванс Пропъртис", собственост на братята Кирил и Георги Домусчиеви, ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИКОНОМИКА:

Забрана за рекламата на хазарт мина на първо четене със заявки за бързо приемане

Къде са най-евтини бензинът и дизелът в България: Цените в седмицата 20.04-26.04.24

Евтим Милошев очаква успешен летен сезон

СЗБ: Българските институции най-сетне поставиха туризма като приоритет

Кабинетът набързо осигури 250 млн. лева за комплекса "Мини Марица-изток"

Сделките с недвижими имоти в Европа удариха 13-годишно дъно

Окончателно: Либерализацията на пазара на тока се отлага

Българският транспортен сектор изисква незабавни действия от Брюксел в отговор на загуби от над милиард лева без сухопътен Шенген

Предизборна идея на ГЕРБ мина през парламента - държавата дава 1 млрд. лв. за държавните мини

Войната в Украйна пълни джобовете на оръжейната ни промишленост: ВМЗ - Сопот с рекордни приходи

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика