X
 
 

КЗК отхвърли жалбата срещу ГКПП Рудозем – Ксанти

1202 1
КЗК отхвърли жалбата срещу ГКПП Рудозем – Ксанти
Снимка: Actualno.com
С решение от 19 юли, публикувано днес, Комисията защита на конкуренцията (КЗК) отхвърли жалбата на фирма от Дупница срещу поръчката за ГКПП Рудозем – Ксанти.

Прогнозната стойност на обекта заедно с един километър подходен път към бъдещия граничен контролно-пропускателен пункт е 17,4 млн. лева с ДДС (14,5 млн. лв. без ДДС).

Мотивите на КЗК за спиране на сделките за ЧЕЗ и Нова телевизия изглеждат съмнителни

Само в рамките на 8 секунди вчера (19 юли), водената от Юлия Ненкова Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) оповести две решения, к...

Тя е обявена от областния управител на Смолян Недялко Славов на 21 май, но близо месец по-късно тя бе спряна от фирма „Р и Д Ауто-Строй“ ЕООД, регистрирана за продажба на коли, мотори и мотопеди. Собственик и управител на едноличното дружество със 100 лв. капитал е 46-годишният Цанко Михайлов от Дупница.

Въпросната фирма е обжалвала пред КЗК обявената от възложителя методика за оценка на офертите. Според Михайлов тя противоречи на Закона за обществените поръчки.

Не е такова обаче становището на Антимонополната комисия. Тя е отхвърлила твърденията му за нередности в документацията и е постановила, че решението на Славов за откриване на процедурата е законосъобразно.

„Заложените в методиката критерии дават възможност да се оцени нивото на изпълнение, предложено във всяка оферта, в съответствие с предмета на обществената поръчка и техническите спецификации, позволявайки възможността да бъдат сравнени и оценени обективно техническите предложения в офертите“, е становището на комисията.

Кухи фирми, спиращи поръчки за милиони, вече ще доказват "заинтересованост"

Вече има „зелена светлина“ по проблема с блокирането на обществени поръчки за милиони от кухи фирми. Справка на Actualno.co...

След решението на КЗК дупнишката фирма трябва да плати на областната администрация в Смолян 1200 лева за направените от нея разноски.

Важно е да се знае, че преди две седмици Антимонополната комисия се произнесе и срещу поисканата от дружеството мярка „спиране на процедурата“.

Според КЗК забавянето на процедурата за ГКПП Рудозем – Ксанти би увредило интересите не само на възложителя и на жителите на целия Южен централен район, но и националните интереси, защото с изпълнението на обществената поръчка е свързано осигуряването на нормален транспортен достъп и свързаност с Беломорието.

Това нейно решение да се рестартира поръчката вече е обжалвано пред Върховния административен съд.

Разблокират поръчката за 400 линейки, но накараха институциите "да танцуват"

Върховният административен съд (ВАС) е втората инстанция, която отхвърли искането за „спиране на процедурата“, обявена от З...

Публикуваното днес отхвърляне на жалбата по същество също подлежи на обжалване пред ВАС. Така, че изборът на изпълнител за стратегическия проект за Смолянска област скоро няма да бъде възобновен.

Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Actualno.com.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд ЕООД

IBAN: BG53UBBS80021021528420

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com