МЕТРО и неговите партньори дадоха официален старт на резервационната система „Преоткрий България“

4009
МЕТРО и неговите партньори дадоха официален старт на резервационната система „Преоткрий България“
Снимка: Преоткрий България

Онлайн системата за резервации „Преоткрий България“, създадена от МЕТРО и подкрепена от неговите бизнес партньори, вече работи и предлага атрактивни ваканционни оферти по Черноморието или българските планини, както и възможности за резервации в ресторанти.

МЕТРО обедини сили с големи български и международни компании като „Димитър Маджаров“, Загорка АД, системата на Coca Cola в България, Procter&Gamble, Mastercard, Пощенска банка, OMV, A1 и DNA. Инициативата „Преоткрий България“ се осъществява в близко партньорство с Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА), обединяваща представителите на туристическия бизнес в цялата страна и се ползва от подкрепата на Министерство на земеделието, храните и горите, Министерство на туризма и Министерство на икономиката.

Венелин Иванов, ръководител сектор Електронна търговия МЕТРО


Вече над 450 частни предприемачи са се регистрирали в платформата „Преоткрий България“, а броят им продължава да расте, поради засиления интерес от страна на туристическия бизнес. Това бе съобщено на 9 юни, по време на специално събитие в МЕТРО София, по време на което бе даден и официалният старт на платформата. Онлайн системата показва места за настаняване и заведения само в България, които спазват стандартите за безопасност и използват приоритетно български продукти за своите ястия.

Българските туристи могат да правят своите резервации без да заплащат комисиони за използването на услугата. Българските хотелиери и ресторантьори също няма да заплащат комисиони, когато публикуват своите оферти, ако са приели ангажимент да спазват стандартите за безопасност в обектите си и предлагат ястия от меню с български рецепти в заведенията си. В „Преоткрий България“ крайните клиенти ще могат да избират измежду качествените оферти за почивка и забавление на море и планина, както и да се възползват от специални предложения за продукти и услуги, осигурени от фирмите създатели на платформата.

За представянето на резервационната система МЕТРО събра на едно място компаниите, включили се в инициативата, а също и представители на професионални асоциации от туристическия бизнес, производството на храни и земеделски продукти и представители на медии.

Атила Йенисен, главен изпълнителен директор на МЕТРО България, представи накратко цялата инициатива – от възможностите на резервационната платформа „Преоткрий България“ до бизнес, финансовите и санитарни мерки, в подкрепа на българския туризъм, които програмата включва.

Партньорите от „Димитър Маджаров“, Mastercard, Пощенска банка, системата на Coca-Cola в България, Загорка АД, OMV и DNA изразиха пълната си подкрепа за инициативата „Преоткрий България“ и разказаха какво ще предложат чрез нея на българските си клиенти.

МЕТРО и неговите партньори инвестират над 1 милион лева в подкрепа на туристическия сектор чрез инициативата „Преоткрий България“, които ще подпомогнат рестарта на хотелиерския и ресторантьорски бизнес в началото на активния летен сезон. Вени Петрова, съпредседател на Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация, благодари за подкрепата от страна на бизнес партньорите и изрази готовност за пълно съдействие в името на общата цел - успешен рестарт на българския туризъм.

Шеф Юри Велев и Веселин Дойков, кулинарна МЕТРО Академия


Със специална презентация на меню от автентични български ястия в събитието се включиха водещи български готвачи, начело с главния готвач на МЕТРО Академия, шеф Юри Велев. За да улеснят собствениците и управителите на ресторанти той и колегите му Андре Токев, Милен Панев и Влади Тодоров са разработили специални рецепти, съобразени със спецификата и вкуса на българските продукти и традиционните български ястия. Рецептите отговарят на предпочитанията на българските туристи, търсещи високото качество на родното фермерско производство. Ястията ще бъдат представени в онлайн системата „Преоткрий България“, а ресторантьори и потребители ще имат възможност да ги адаптират според предпочитанията си.

Повече информация за „Преоткрий България“ можете да намерите на www.PreotkriiBulgaria.bg.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com