Преди да подпише договор за над 1 млрд. евро, „Булгартрансгаз“ пусна още една поръчка за „Турски поток“

6225
Преди да подпише договор за над 1 млрд. евро, „Булгартрансгаз“ пусна още една поръчка за „Турски поток“
Снимка: БГНЕС

В началото този месец „Булгартрансгаз“ ЕАД съобщи, че е избрала арабско-италианския „Консорциум „Аркад“, който да изгради над 474 километра трасе до българо-сръбската граница. Офертата на  консорциума при срок на изпълнение от 250 календарни дни е на стойност близо 1,3 млрд. евро без ДДС, а при срок от 615 дни цената е малко над 1,1 млрд. евро. 

Началната точка на газопровода е в землището на с. Златина, община Провадия и стига до точката на пресичане на българо-сръбската граница, което разстояние е около 474,732 км.

„Булгартрансгаз“ получава близо 55 млн. лв. за ремонт на газопреносната мрежа

С решение на координационния комитет към Механизма за свързване на Европа се отпускат 27,184 млн. евро безвъзмездна финансова помощ за ...

Преди да подпише договорът с избрания изпълнител „Булгартрансгаз“ обяви още една поръчка, касаеща „Турски поток“.

Тя е с наименование „Инвестиционно проектиране, доставка на необходимите материали и оборудване, изграждане и въвеждане в експлоатация на етап „КС „Расово“ и етап „КС „Нова Провадия“ към обект „Разширение на газопреносната инфраструктура на „Булгартрансгаз“ ЕАД, паралелно на северния (магистрален) газопровод до българо-сръбска граница“ и е с прогнозна стойност 351 635 657 лв. без ДДС.

Според съобщението от „Булгартрансгаз“ реализацията на поръчката цели повишаване сигурността на доставките на природен газ за страната и региона на Югоизточна Европа, както и затвърждаване ролята на България като транзитен център в Европейския съюз.

Основните дейности в обществената поръчка предвиждат изработване на инвестиционен проект, доставка на материали и оборудване и строително-монтажно работи.

Възобновиха търга за българската част от "Турски поток"

„Булгартрансгаз” възобнови процедурата и удължи срока за подаване на оферти по спрения търг за строежа на газовата връзка с...

За КС „Расово“ ще  бъдат инсталирани три газотурбокомпресорни агрегати (ГТКА) в конфигурация два работещи и един резервен с номинална мощност 12 MW всеки.

За КС „Нова Провадия“ се предвиждат четири агрегата в конфигурация три работещи и един резервен с номинална мощност 10 MW всеки.

За да се свържат новите компресорни станции с газопреносната мрежа на „Булгартрансгаз“ ЕАД, ще бъдат проектирани и изградени входящи и изходящи шлейфи и оптична кабелна линия, а за присъединяването им към мрежите на техническата инфраструктура ще се проектират и изграждат пътни връзки, електрозахранване, водоснабдяване и канализация и др.

Икономически най-изгодна оферта ще се определя въз основа на критерий „оптимално съотношение качество/цена“, включващ срокове за изпълнение, показател, свързан с работата на газотрубинните двигатели, ценови параметри и процент на оскъпяване във връзка с разсроченото плащане.

Руска медия: "Газпром" избра руснаци да правят българската отсечка от "Турски поток"

Главен изпълнител за разширяването на българската газотранспортна система от Турция към Сърбия на стойност от 1,4 млрд. евро ще бъде Тр...

Справка в сайта на „Булгартрансгаз“ ЕАД сочи, че договорът с „Консорциум Аркад“ ( с членове Аркад Ей Би Би С.п.А. – Италия, и Аркад Енджиниъринг енд Констракшънс Къмпъни – Саудитска Арабия) все още не е подписан. Новата поръчка, за която компанията съобщава, че е обявена на 25-ти април, последният работен ден от миналата седмица, все още е с непубликувана документация, а срокът за подаване на оферти за участие е до 10-ти юни 2019 г.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИКОНОМИКА:

Огромна част от българите живеят в панелки от соца

Силно начало на годината за жилищния пазар в София

Смениха ръководството на "Булгаргаз"

ОББ: Услугите – главен мотор на икономиката

Основателят на Telegram: Натискът на Кремъл ме принуди да напусна Русия

На комисия: Отложиха либерализацията на електроенергийния пазар за домакинствата

Почти два милиона туристи са били в България през зимния сезон

Байдън иска да утрои митата за стомана и алуминий от Китай

Фалитите в България: Данните за първото тримесечие на 2024 година

AES България отново получи престижната награда за безопасност на British Safety Council

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика