Dodge Charger SRT Hellcat: най-бързият и мощен седан в света

87117
Снимки:

Най-лошо пазената тайна в Детройт най-после бе публично разкрита. Това е 2015 Charger SRT Hellcat: най-мощният и най-бърз сериен седан в света!

 

SRT Viper пристига в Европа

SRT Viper безспорно е един от най-атрактивните американски автомобили, които се предлагат в момента. За съжаление обаче от Chrysler бях...

Причината за това определение дава 6,2-литровият V8 двигател с компресор, чиято мощност е 707 к.с., а максималният въртящ момент – 880 Нм. Той е свързан с 8-степенна автоматична скоростна кутия (което е голям напредък за американски автомобил), благодарение на която комбинация Hellcat изминава коронната дисциплина ¼ миля за 11 секунди. Максималната скорост е впечатляващите 328 км/ч. Не по-малко впечатляващо е упражнението 0-160-0 км/ч, което Charger SRT Hellcat прави за 13 секунди.

 

В страни от ненормалния двигател, дизайнерите са добавили много агресивна предница, която е заобиколена от LED фарове. Капакът на двигателя е алуминиев с всмукателни и изпускателни отвори в него. Другата видима новост се открива отзад: нова броня, монтиран на багажника спойлер, двоен ауспух и 20-цолови алуминиеви джанти, „обути“ с Pirelli P Zero гуми.

 

Elemental RP-1 e най-лекият спортен автомобил в света

Британската компания Elemental Cars представи първия си модел – пистовия RP-1, който обаче може да се движи и по обществената път...

Спортният дизайн продължава и в интериора: „срязан“ волан и спортни седалки с подгряване и вентилация, тапицирани с Nappa и Alcantara. Приборното табло е изцяло дигитално, а ако евентуално не искаш да слушаш рева на двигателя отпред, може да се включи Harman Kardon аудио системата с 18 високоговорителя. Инфоразвлекателната система се нарича Uconnect и тя разчита на 8,4-инчов дисплей.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com