Mercedes-Benz атакува софийския салон с три нови SUV модела

17170

Истински блицкриг е предприел Mercеdes-Benz в SUV сегмента с премиерата на цели три нови модела, като така компанията разширява гамата си високопроходими модели до шест.

С премиерния GLE Coupé Mercedes-Benz влиза в нов и много вълнуващ сегмент, в който от години властва BMW X6. Технологичните подобрения и нововъведения в по-големия му брат – Mercedes-Benz GLE, задават нов еталон в сегмента и дават заявка моделът да продължи успешната история на предшественика си – бестселъра M-Class. С дебют за България на автомоблния салон излиза и второто поколение на средноразмерния SUV от Mercedes-Benz, който вече се нарича GLC и представлява голяма стъпка напред по технически показатели и дизайн решения.

VW Golf R: мокрият сън на мнозина

Ще излезем от клишето „Перник“, но без съмнение Golf R е мечта за хардкор феновете на модела и марката. Те имат шанса да се...

Новият GLE е наследник на познатия M-Class, когото считаме за основател на премиум SUV сегмента през 1997 г. Налице е всичко необходимо GLE да продължи успешната история на бестселъра M-Class. Автомобилът впечатлява с атрактивен дизайн, многообразен характер, благодарение на DYNAMIC SELECT и дълъг списък от асистиращи системи, познати от E- и S-Class. Разширена е гамата от двигатели за GLE – вече изборът е от пет ефективни и мощни 4, 6 или 8-цилиндрови мотора. Дизеловият модел GLE 250 d е първият пълнорaзмерен SUV в този клас, който харчи само 5,4 л/100 км и изразходва 140 гр. CO2/км.

Не по-малко впечатляващ е и първият Mercedes-Benz SUV с plug-in-hybrid технология. Мощност от 325 kW (442 к.с.) в GLE 500 e 4MATIC гарантира брилиантно представяне при CO2 емисии от 78 гр./км и разход на гориво от 3,3 л/100 км. GLE 500 e 4MATIC консумира 16.7 kWh/100 км и поставя нов стандарт в този сегмент. В допълнение хибридът може да измине 30 км само на ток.

Модификациите Mercedes-AMG GLE 63 и 63 S излъчват ексклузивност и мощ. AMG 5.5-литровия битурбо V8 двигател е по-мощен отпреди: в допълнение към основната модификация 410 kW (557 к.с.) се предлага и супер спортният S-модел, чийто възможности достигат 430 kW (585 к.с.). Шасито е претърпяло съществени подобрения с цел повече динамика и пъргавина. Реакцията на двигателя и времето за смяна на предавките достигат ново, още по-спортно ниво, с което подчертават отличителното AMG представяне.

BMW Серия 7 ще шашне посетителите на автомобилния салон

Едно е сигурно: феновете на баварската марка ще останат изключително доволни от щанда на BMW в залите на Интер Експо Център. А към това...

Новият GLC е още един важен модел в SUV гамата на Mercedes-Benz, който следва дизайн философията на марката. Това е единственият модел в сегмента, който предлага опция за оборудване на шасито с многокамерно въздушно окачване и електронно контролирано адаптивно демпфериране. Окачването AIR BODY CONTROL комбинира отлична стабилност и комфорт с бързина и впечатляващи офроуд възможности. В програмите за задвижване DYNAMIC SELECT са заложени специфични харакетристики, които могат да променят характера на автомобила. При програма Sport шасито е по-стегнато и допълнително намалено с 15 мм. Програма Comfort позволява плавно и комфортно движение, като адаптивното окачване се коригира на всеки 60 милисекунди. Специално разработения офроуд пакет (опция) има до 5 допълнителни програми. В офроуд режим AIR BODY CONTROL оптимизира контакта на гумите със земята и осигурява безпроблемно придвижване по чакъл или пясък; с Rocking assist можете да се измъкнете при засядане чрез повишаване нивото на шасито с 50 мм; с Incline се изкачват безпроблемно стръмни склонове; а Trailer е създаден за управление на прикачен товар.

Акцентът може и да са SUV моделите, но най-красивата звезда на този щанд е S-Class Coupe

Всички модели са с постоянно задвижване на четирите колела 4MATIC с разпределение на въртящия момент 45:55 процента между предния и задния мост, което заедно със системите за сигурност осигурява стабилно и безпроблемно пътно поведение. Деветстепенната автоматична скоростна кутия 9G-TRONIC е стандартна за GLC 220 d 4MATIC, GLC 250 d 4MATIC и GLC 250 4MATIC.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com