Opel Insignia измина 2111 км с един резервоар

7629
Opel Insignia измина 2111 км с един резервоар

От Швейцария до Северно море с резервоар гориво, или среден разход 3,46 л/100 км, което е с около 10% под официалните заводски данни. Това направи Opel Insignia 1.6 CDTI ecoFLEX.

Официалните данни за средния разход на гориво на Opel сочат стойности от 3,9 дo 3,8 литра (104 до 99 г CO2/км) в зависимост от оборудването на седана с пакет EcoFlex и задвижван от „шептящия дизел” с работен обем 1,6 литра и мощност 136 к.с. (препоръчителни цени с ДДС, започващи от 41 815 лева). В Германия моделът е категоризиран в клас по ефективност A+, но сега независим експерт от Швейцария доказа, че тези показатели могат да бъдат снижени значително при шофиране в средностатистически европейски условия на пътно движение. Феликс Еголф е бивш пилот на пътнически Airbus и hypermiler -  рекордьор на дълги разстояния и част от група ентусиасти, която си поставя за цел постигането на все по-ниски и по-ниски показатели по отношение на минималния разход на гориво. По време на своето пътуване от Алпите до брега на Северно море и обратно, Феликс Еголф е регистрирал среден разход от едва 3,46 литра дизелово гориво на 100 километра. Като цяло, той е успял да измине пробег от 2111 километра с едно зареждане на резервоара.

Нови дизелови двигатели и технологии за Opel Insignia

И двете версии на новия 1,6 литров дизелов двигател на Opel демонстрират във флагмана факта, че двигателите с малък работен обем и висо...

Пътешествието на Еголф е започнало от Люцерн на 6 април. Оттам той се насочва през планината Шварцвалд към централата на Opel в Рюселсхайм, където спира за кратка беседа с Кристиан Мюлер, вицепрезидент на GM Global Propulsion Systems – Europe. “Индикаторът на нивото на горивото все още показваше, че резервоарът е почти пълен в момента, в който Феликс Еголф пристигна в Рюселсхайм. Той беше успял да измине първите 429 километра със среден разход на гориво едва 3,2 литра. Великолепно е, че накрая той успя да прекрачи границата от 2000 километра,” сподели Мюлер.

След това маршрутът на маратона отвежда Еголф до Мюнстер, минава през Олденбург и достига до Куксхафен на брега на Северно море. На връщане рекордьорът минава през Хановер, Касел и Сейнт Гален преди да финишира успешно в Цюрих на 8 април.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com