3 години няма да миете прозорците, ако ги натъркате с това

17096
3 години няма да миете прозорците, ако ги натъркате с това
Снимка: iStock

Казвам се Виолета и съм на 39 години. Женена съм и имам две деца. Собственик съм на малка фирма и смятам себе си за добра съпруга и майка. И все пак свекърва ми не мисли така.

Когато се оженихме със Славчо, той вече работеше, докато аз завършвах университет. Така се случи, че с моята диплома се появи и Александра, първата ми дъщеря.

С Александра дойдоха и безсънните нощи, постродилната депресия и много нови задължения и тревоги. Самата не знам как, но добих нови сили и успявах да отглеждам здраво и щастливо дете, апартаментът винаги да бъде чист и яденето винаги на време да излиза от фурната, когато Славчо ще върне от работа.

Бях горда със себе си, защото станах истинска домакиня. После се появи Никола, второто ни дете и първороден син. Нищо не се промени, само имаше повече работа, но и тогава успявах да се справям с лекота.

Славчо имаше все повече работа, появиха се и бизнес пътувания, виждахме се все по-рядко, но от друга страна имахме повече пари.

В един момент, докато миех прозорците, успивах детето и гледах яденето да не загори, ми дойде идеята да започна малък бизнес в интернет. Славчо ме подкрепи морално и финансово, затова започнах да работя всеки ден, когато успивах децата си.

За две години работата в интернет се увеличи, така че бях принудена да наема най-добрата ми приятелка Анна, а след това наех и сестра ми Анджела.

Какво мога да ви кажа … Имах толкова много работа, че не ми оставаше време да се посветвя на домашните задължения.

Апартаментът ставаше все по-запуснат, а прозорците бяха толкова мръсни, че спрях да каня гости у дома. Това се случваше до момента, в който прочетох в интернет статията “Как да измиете прозорците по лесен начин”. Дойде ми на ум да помоля съседката Саня, както знае и умее да измие прозорците.

Саня почиства апартаменти от години, но никога не ми е хрумвало да я помоля за нещо подобно, защото винаги съм искала да бъда добра домакиня.

Свекърва ми веднага се възмути с нейните поговорки в стил: “Чужди ръце сърбеж не чешат” и че най-добре би било да намаля работата и да се посветя на дома, ако вече не успявам да ги съвместявам.

Реших да опитам със съседката, така че я повиках. Саня работи цял ден, а апартаментът отново беше тип-топ. Когато й платих и я изпратих, направих подробна проверка.

За да бършете по-малко прах, направете това вкъщи

В съвремието почистването на дома означава безжалостна борба не само с праха, нечистотията и безредието, но и с времето и енергията, с ...

Докато гледах прозорците, разбрах, че никога повече няма да хвана кърпа в ръцете си. Бях толкова наивна и глупава. Доказвах се на съпруга ми, свекърва ми, приятелите ми. Исках да бъда добра домакиня. Апартаментът да бъде съвършено чист и подреден.

На всичко отгоре се опитвах да поддържам линия и да бъда красива за мъжа ми. В 10 вечерта вече бях мъртво уморена, а Славчо имаше чист апартамент, хубаво ядене, здрави деца и труп на жена в леглото.

Когато всичко се вземе и пресметне, работата на домакинята е толкова невидима и така подценявана. Единственото, което жената може да получи: разширени вени, високо кръвно… да не изброявам огромния списък “отличия и ордени”.

В своя бизнес влагах четвърт от енергията, която ми беше необходима за оправяне на апартамента и повярвайте ми, скъпи мои, се изплати и преплати!

Вместо Сизифов труд, посвещавам времето си на децата и на мъжа ми. Свекърва ми отдавна вече не коментира. Може би “Чужди ръце сърбеж не чешат”, но със сигурност фантастично мият прозорци и изсмукват прах!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:

Защо почистването по метода 6/10 плени много домакини?

Как да почистите перфектно прозорците през пролетта: тайната на домакините

Как да почистите правилно екрана на лаптопа си, без да го повредите

6 съвета за миене на пода, които ще дадат отлични резултати

Как да почистите прозорците за 30 минути?

5 причини за неприятната миризма от прясно изпраните дрехи и решения на проблема

Два начина да се отървете от ивици по прозорците с помощта на просто средство

Прах за пране: кой да изберете, за да премахнете лесно петната

Защо не трябва да гладите спалното си бельо?

5 лайфхака, за да поддържате дома си подреден без много усилия

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com