5 приложения на кастилския сапун

4267
5 приложения на кастилския сапун
Снимка: iStock

Кастилският сапун е един от универсалните и напълно безвредни почистващи препарати. С него можете да почистите цялата къща: да миете чинии, подове, стъклени повърхности, мебели, стени. Ето и някои интересни факти за този сапун:

Основното нещо, което трябва да знаете за кастилския сапун е, че той е напълно натурален продукт. Основната му съставка е осапунен зехтин. Производството му датира от 16 век. По това време се използва само от аристократи, а цената му била толкова, колкото на златото. Продуктът съдържа 90% екстра върджин зехтин. Останалото е съставено от етерични масла и алкали. Сапунът, произведен от нерафинирано масло чрез студен процес, има максимални ползи и е подходящ за козметични цели. Тъй като продуктът е направен от сапунено масло, той овлажнява добре кожата и насърчава нейната регенерация. Но също така кастилският сапун разтваря добре мазнините и мръсотията. Може да се използва за почистване на къщата без страх от замърсяване на подпочвените води.

Домашен натурален сапун – премахва всякакви възпаления и инфекции

Може би всяка домакиня би искала да има този универсален продукт за почистване. Има редица предимства пред другите препарати. Не съдържа агресивни вещества, нежно почиства повърхности и дрехи. Хипоалергенен е. Препоръчва се за пране, почистване на дома, лична хигиена на деца и страдащи от алергии. Кожата става мека, копринена и еластична. Може да измиете лицето, ръцете или цялото тяло. Идеален за хигиена на деца. Натуралните съставки не провокират сухота или раздразнения. Използването му за почистване е удоволствие! Не замърсява околната среда и постига чистотата във всяко кътче от дома ви.

Кастилският сапун образува ниско количество пяна. Сапуненият разтвор е по-хлъзгав, отколкото пенест. Това обаче по никакъв начин не се отразява на неговите почистващи свойства. Не понася влага. Самият продукт е доста мек и лесно се превръща в каша при намокряне. Масленият аромат не се харесва на всеки. И въпреки че миризмата не е много силна, за мнозина тя се превръща в пречка за използването на кастилски сапун при почистване.

Домашен сапун, направи си сам – избелва, пере безупрачно!

За измиване на различни повърхности добавете ¼ сапун към кофа с гореща вода. За пране на дрехи: изсипете в подходяща бутилка 500 мл топла вода, добавете 1 чаша кастилски сапун (настърган), 1 чаша сода, 0,5 чаша сол, 10 капки етерични масла.

Кастилският сапун е универсален, естествен и екологичен продукт. Опитайте го в действие - и ще бъдете изненадани колко бързо можете да го използвате за различни цели. Когато почиствате къщата си, ще се радвате да разберете, че семейството вече не е изложено на агресивни химикали. Повърхностите след почистване ще бъдат идеално чисти и няма да съдържат химически остатъци.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:

Защо почистването по метода 6/10 плени много домакини?

Как да почистите перфектно прозорците през пролетта: тайната на домакините

Как да почистите правилно екрана на лаптопа си, без да го повредите

6 съвета за миене на пода, които ще дадат отлични резултати

Как да почистите прозорците за 30 минути?

5 причини за неприятната миризма от прясно изпраните дрехи и решения на проблема

Два начина да се отървете от ивици по прозорците с помощта на просто средство

Прах за пране: кой да изберете, за да премахнете лесно петната

Защо не трябва да гладите спалното си бельо?

5 лайфхака, за да поддържате дома си подреден без много усилия

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com