7 добавки, които може да подобрят прането

3719
7 добавки, които може да подобрят прането
Снимка: iStock/Guliver

Прането е от съществено значение за много домакински задачи, но може да бъде скучна работа. Слагането на добавки към прането помага за по-лесното и ефикасно почистване на дрехите. Има много прости методи, които могат да подобрят вашето пране, повече от просто хвърляне на малко препарат в пералнята. Всъщност повечето от нас вероятно смятат, че това е достатъчно грижа за прането, но не е така.

Важно е да перете дрехите правилно и да използвате подходящи техники за почистване, когато ги перете, за да изглеждат добре по-дълго и да не се износват или свиват бързо, преди дори да сте имали възможността да ги носите! Перете ги с гореща вода с качествен препарат, който разтваря петната много по-лесно от обикновените препарати. Следните седем предложения ще ви помогнат да получите най-добри резултати от прането си:

Хлебната сода

Добавянето на около половин чаша хлебна сода към прането ви заедно с обичайния ви перилен препарат ще направи дрехите ви чисти и свежи. Може да се използва и в хладилник за освежаване.

Бялото пране ще стане още по-бяло, а цветното още по-ярко, ако го накиснете в това

Водата за уста

Друг начин за освежаване на прането е с водата за уста. Използвайте вода за уста без захар и на алкохолна основа и добавете около 1/2 чаша към цикъла на изплакване. Друга възможност е да го добавите директно към цикъла на пране, което е страхотно за премахване на миризми, причинени от пот.

Оцетът

Ако добавите 1/2 чаша оцет в отделението за омекотител преди последното изплакване, няма да съжалявате. Оцетът може да помогне за отстраняването на перилния препарат, останал във водата след циклите на пране и центрофуга, което го прави полезен за вашите дрехи.

Лимоновият сок

Лимоновият сок е кисела течност, извлечена от лимони. Често се използва в готвенето и като подправка, а също така има ползи за здравето. Лимоновият сок може да почисти белите дрехи невероятно добре. Може също така да почисти ръждата, да изсветли памучните тъкани и да остави приятна миризма.

Как правилно да използвате сол за пране, без да това да навреди на пералнята ви

Алкохолът

Ако забележите петно от химикал върху риза или друго петно, алкохолът е чудесно решение. Налейте малко, оставете да престои, след това изплакнете и измийте. Използвайте го само върху бели ризи, като лимонов сок, за да избегнете изсветляване на цвета на ризата.

Препаратът за миене на съдове

Ако по вашите дрехи има петно ​​от мазнина или масло, просто втрийте малко количество от препарата ви за миене на съдове в петното преди да сложите дрехата в пералнята. Това ще помогне за по-бързо премахване на петното.

Солта

Солта е често срещан елемент в кухнята и може да се използва за почистване на различни петна. Накиснете нацапани с кръв или вино дрехи в солена вода и покрийте мазните петна със сол и ги оставете да попият мазнината.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:

Кои места в дома ни събират най-много прах?

Мечтаете за идеално чисти прозорци? Вземете филтър за кафе

Скритата заплаха от алергии в домашната среда

4 лесни трика за по-чист матрак

Ще влошите положението: 10 неща, които не трябва да се чистят често

Почистване на фурната за под 10 минути – напълно възможно е!

Лесен начин за почистване на микровълновата печка без детергенти

Почистване на плочки в банята от варовик – ето как се прави бързо и лесно

Как лесно да махнем мухъла по фугите в банята?

Защо не трябва да перете дрехите си при 40 градуса?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com