Блестящо чиста тоалетна с едно малко усилие

23059
Блестящо чиста тоалетна с едно малко усилие
Снимка: iStock/Guliver

Рутинното изплакване не осигурява необходимата чистота в тоалетната. Основните хигиенни правила изискват редовно почистване и дезинфекция на тоалетната, като място на потенциална концентрация на вредни микроорганизми.

Качеството на водата в домовете ни често е лоша и в много региони нейната твърдост е много висока. Уплътненията в резервоара не винаги пасват идеално. В резултат водата, наситена с вар и ръжда, се стича по тоалетната, боядисвайки я с причудливи, но изключително непривлекателни ивици. А небрежното отношение към задължителното измиване на водата след подаване на нужда води до постепенно увеличаване на депозита, известен като уринарен камък. Дори на чисто нов тоалет могат да се появят неприятни ръждясали „следи“ и сиви петна. И тогава ще трябва да полагате постоянни усилия за почистване на тоалетната от ръжда и отлагания.

Направете това и ще забравите за лошата миризма на обувките през лятото

За много от нас мисълта да показваме стъпалата си публично е чист кошмар, особено през лятото, когато са били в затворени обувки през ц...

Нежни методи за почистване

Експертите знаят няколко начина за лесно избелване на тоалетна с помощта на налични инструменти, които са лесни за намиране във всеки дом.

Чаша 9% оцет, загрята до 40 градуса, излята в купа за няколко часа, може да премахне значителна част от замърсяването. Препоръчително е да добавите малко йод или сол, за да засилите ефекта.

Извършете манипулацията вечер, така че разтворът да остане в обекта за почистване през нощта. За да консолидирате резултата, повторете процедурата няколко пъти.

Използвате меламинова гъба грешно! Ето как е правилно

Наскоро по рафтовете на домакинските почистващи препарати се появи незаменимия помощник на всяко семейство – снежнобялата меламин...

Достойна алтернатива на оцета е лимонената киселина. За едно почистване е достатъчно да се излее и да се остави съдържанието на две сашета за няколко часа. Експертите казват, че обикновената лимонена киселина с хранителни качества премахва варовика по-бързо.

За да получите тоалетна чиния с девствена чистота, е достатъчно да повторите процедурата 2-3 пъти.

Универсалната и добре позната "Белина" се излива в тоалетната, предварително освободено от вода с помощта на бутало. Не се препоръчва да се излива белина в тоалетното казанче, тъй като тя, активно отделяйки хлор, оказва неблагоприятно влияние върху тялото.

Един от най-лесните начини за почистване на банята е содата за хляб. Покрива се с дебел слой по цялата замърсена повърхност и се оставя за една нощ. Содата е добра, защото не произвежда токсични изпарения, когато реагира с вар. Сутрин дори детето не трябва да се страхува да отиде до тоалетната. Пенливата вода, която съдържа лимонена киселина, се справя добре с всякакви замърсявания. Налейте няколко литра напитка в казанчето за отпадъци и сутринта няма да разпознаете повърхността му.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:

Защо не трябва да гладите спалното си бельо?

5 лайфхака, за да поддържате дома си подреден без много усилия

Защо не действа? Как да четем правилно етикетите на домакинските препарати?

9 неща, които трябва да почиствате само веднъж годишно

Как да премахнете следите от дезодорант от дрехите?

Как най-лесно се почистват велурени обувки?

Имитирайте чист дом, само в 7 лесни стъпки

Как се почиства гуменото уплътнение на пералнята?

Практичен интериор: 7 лайфхака за по-лесно почистване

Защо трябва да използвайте само бели кърпи за баня

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com