Домашни продукти, с които може да чистите дома си!

6217
Домашни продукти, с които може да чистите дома си!
Снимка: cottonbro / Pexels

Често докато почистваме у дома, се сблъскваме с тежки миризми, наранявания по ръцете, вдишване на силни химически съставки от различни препарати. Но всъщност има и други по-ефективни и бързи рецепти за чистота у дома,  с продукти които всеки има в кухнята си. В тази статия ще ви дадем няколко идеи от бабиния тефтер, които биха улеснили живота ви на домакини.

Пакетчета чай за почистване на огледала

Как най-добре да почистим различни повърхности?

В правилното почистване на повърхностите има повече наука, отколкото изглежда. Най-добрият начин да извършите поддръжката и почистванет...

По огледалото се образуват доста упорити замърсявания, които лесно и бързо могат да бъдат премахнати с използване на вече употребени пакети от чай. Просто ги накисвате в гореща вода и с течността напоена на мека кърпа, може да почистите огледалото си. После подсушавате неговата повърхност с кърпа с микрофибърни влакна.

Суров картоф за огледало и прозорци

Друг и по-лесен начин за придаване на блясък на огледалата е със суров картоф. Може просто да потъркате замърсените зони на огледалото с парченце картоф, а после да измиете повърхността с вода. Подсушавате със суха кърпа и готово! Може да почистите и прозорците си по същият начин.

Тебешир и оцет, премахващи варовика

Ако по вашите огледала забележите засъхнали частици варовик, може да ги отстраните много лесно със смес от тебешир, оцет и вода по една супена лъжица в съд. Тази каша може да бъде нанесена върху повърхността на огледалото чрез гъба или парцал от велур.

Как да почистиш с лекота загорелите съдове

Загорелите съдове са проблем, който се случва не само на начинаещите готвачи, но и на най-добрите. Как да ги почистите с домашни методи...

Оцетът и водата премахват ръждата

Често се случва в банята да се появи труднопочистваща се ръжда, без използване на препарати с химикали в съдържанието си. Вместо това може да опитате разтвор с вода и оцет, като към тях добавите и малко сода бикарбонат. Разтвора се оставя за няколко минути да действа върху замърсения участък, след което се изплаква с вода и мястото се избързва със суха кърпа.

Почистване на дъската за рязане с лимон и сол

Ако дъската ви за рязане на зеленчуци е изхабена, може да я натъркате с лимон и едра сол. Лимона се разрязва на две половини, едната се натърква върху дъската, а после се посипва  солта отгоре. Изчаква се да подейства за десетина мин., а с другата част на лимона се премахва солта и измива с топла вода.

Премахване на петна от килим с царевично брашно и хлебна сода

Оцет и сода за хляб срещу ръжда, чай за чисто огледало

Агресивните почистващи препарати имат своите последици върху нас. Техните миризми са много силни, съдържат вредни химикали и повреждат ...

Много бързо може да бъдат премахнати всякакви петна от килима ви, като ги поръсите с хлебна сода и царевично брашно. Изчаквате петнайсет минути, след което почистване мястото с прахосмукачка.

Чистене на фурна с вода и хлебна сода

За да премахнете всякакви мазнини и наслоявания от вашата фурна, може да направите смес от  вода и сода за хляб. Тази паста се нанася върху замърсените повърхности на фурната ви и се изчаква петнайсет минути. После се изплаква и подсушава с кърпа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:

Защо почистването по метода 6/10 плени много домакини?

Как да почистите перфектно прозорците през пролетта: тайната на домакините

Как да почистите правилно екрана на лаптопа си, без да го повредите

6 съвета за миене на пода, които ще дадат отлични резултати

Как да почистите прозорците за 30 минути?

5 причини за неприятната миризма от прясно изпраните дрехи и решения на проблема

Два начина да се отървете от ивици по прозорците с помощта на просто средство

Прах за пране: кой да изберете, за да премахнете лесно петната

Защо не трябва да гладите спалното си бельо?

5 лайфхака, за да поддържате дома си подреден без много усилия

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com