Как банята да светне за 5 минути

11181
Как банята да светне за 5 минути
Снимка: jarmoluk / Pixabay

Баните са най-малко любимата зона за почистване на всяка една домакиня, но това е необходимо зло. Неприятно е да отделяш часове и усилия за търкане на плочки и санитария, за да видиш, че си на изходна позиция след първото използване на душа. Добре е да научите семейството, че всеки трябва да спазва някакви правила и да цени труда ви. За щастие, оказва с, че има начин  само с няколко бързи стъпки да накарате банята си да заблести за по-малко от 5 минути и да преминете към по-приятни задачи или към останалата част на дома си.

ЕТАП 1

Напръскайте тоалетната, плотовете, мивките и душа със смес приготвена от ½ оцет, ½ вода (или предпочитан от вас почистващ препарат) и оставете да престои, докато почиствате тоалетната чиния или мивката.

5 евтини и ефикасни трика, с които банята ви ще заблести от чистота

Ние сме способни да харчим за различни неща, които дори не са ни нужни. Когато обаче стане дума за банята, то определено не е нещото, з...

Важна забележка: НЕ използвайте оцет върху гранитни плотове, киселинността ще изхаби уплътнението.

СТЪПКА 2

Почистете бързо тоалетната чиния с тоалетната четка и след това използвайте тоалетната седалка, за да я задържите над чинията.  Така ще успеете да я накарате да изсъхне, докато продължавате с чистенето (без повече гадна вода в долната част на поставката!)

СТЪПКА 3

Използвайте кърпа от микрофибър или хартиени кърпи, за да започнете да бършете повърхностите, които напръскате, като започнете от огледалото и вървите отгоре надолу към плотовете и мивката. След това избършете повърхностите на душа, като изстискайте кърпата, ако е необходимо.

Как лесно и бързо да почистим банята с някои кулинарни съставки?

Идеалната баня трябва не само да бъде дизайнерска и практична, но и безупречно чиста. Ефикасното й почистване може да стане не сам...

СТЪПКА 4

Избършете външните повърхности на тоалетната с малко тоалетна хартия, когато приключите, поставете ароматизатор в тоалетната чиния и пуснете водата. Тоалетната четка вече трябва да е суха и може да се постави обратно в поставката. Прегледайте подовете набързо, за да видите дали имат нужда от по-голямо внимание, в противен случай сте готови!

Достатъчно лесно, нали? Ако искате бързо да почистите цялата къща, посъветвайте се с домакини, които не обичат да чистят по цял ден.

Ако искате да научите децата да ви помагат в почистването, карайте ги по-активно да се включват в чистенето на дома! Всеки ще пази повече, ако е видял колко трудно е да се чисти боклика на тези, които не пазят и не подреждат.

Разбира се, има и дами, които предпочитат да отдават цялото си свободно време на чистенето. Все пак, добре е да направите нещо за себе си, вместо да сточите по цял ден с парцала. Прочетете книга, слушайте музика, погрижете се за красотата си, бъдете с близките си. ЧИстенето може да се направи набързо и след това да разполагате с времето за себе си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:

8 места в къщата, които трябва да се почистват с прахосмукачка много по-често, отколкото сме свикнали

8 грешки при почистване, които само ще направят дома ви още по-мръсен

Как да премахнете следи от фон дьо тен от яката на сако или светло облекло?

Как пролетно почистване на дома да стане най-бързо и качествено?

Това е най-бързото почистване на тоалетна чиния – за броени минути ще свети

Може ли да се почиства пералня с таблетки за съдомиялна?

Тайни за незабавно преобразяване на дома ви, ако гостите идват скоро

Популярна грешка: Ето как правилно да избършете пода

Почистващи бомби за тоалетна и още 5 лайфхака за белотата в дома

Как е правилно да се пере вълнен пуловер, така че да се запази?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com