Какво трябва да знаем за почистането с пара?

4562
Какво трябва да знаем за почистането с пара?
Снимка: iStock

Почистването на дома е една от задачите, която е неизменна част от нашето ежедневие. Така ние полагаме необходимите грижи за него, за да бъде той чист, уютен и приветлив. Ние премахваме всички микроби и бактерии, които неизменно се намират по различните повърхности.

Съвременната домакиня е много облагодетелствана, защото днес на пазара се предлагат много и различни почистващи препарати за всяко кътче от дома, за банята, за кухнята, за печката, за прозорците и дори за мебелите. Всички те се справят много добре с различните замърсявания и петна, защото съдържат различни химикали, а дори и абразивни частици, които действат агресивно върху повърхностите. Но те имат негативно действие върху нас, като засягат очите ни, кожата ни и дори вътрешните ни органи, а това може да доведе до редица здравословни проблеми.

Има обаче алтернатива на всички тези препарати и това е почистването с пара. За целта се продават специални уреди, които не са никак скъпи и са много лесни за поддръжка. В тях можете да използвате както дестилирана, така и обикновена вода от чешмата. Така само с помощта на парата ще почистите от микроби и бактерии целия си дом бързо и лесно без да се налага да харчите много пари за различни препарати.

Как да дезинфекцираш и предпазиш дома си безвредно

Кои уреди могат да се почистват с пара?

Това са всички повърхности, които не биха се повредили от високата й температура, а сред тях са печката, хладилника, фурната, плочките, мивката микровълновата, радиаторите, прозорците, тоалетната, мивката, огледалата и т.н. Има разбира се и мебели и уреди, които могат да се увредят при почистването им с пара. Сред тях са дървените мебели и паркета, които биха се деформирали под въздействието на високата температура. В тази категория попадат и повечето текстилни продукти, като лен и вълна например. Освен това с нея няма да можете да почистите никое от по-меките пластмасови изделия в дома си, както и електроуредите.

Важно нещо, което трябва да знаете в началото, когато все още не знаете как да използвате уреда за пара и се притеснявате от високата температура, това е, че можете да регулирате и да намалите нейната степен. В този случай при по-ниска температура, ако сте решили можете да почистите безопасно паркета си. С времето ще свикнете и ще видите, че почистването с пара е много по-лесно и ефкасно, защото тя осигурява доста високо качество на почистването. С нейна помощ ще можете да почистите и най-труднодостъпните за почистване места в дома си, а той ще остане чист и приятно свеж.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:

Перат ли се плюшени играчки в пералня или не?

Защо почистването по метода 6/10 плени много домакини?

Как да почистите перфектно прозорците през пролетта: тайната на домакините

Как да почистите правилно екрана на лаптопа си, без да го повредите

6 съвета за миене на пода, които ще дадат отлични резултати

Как да почистите прозорците за 30 минути?

5 причини за неприятната миризма от прясно изпраните дрехи и решения на проблема

Два начина да се отървете от ивици по прозорците с помощта на просто средство

Прах за пране: кой да изберете, за да премахнете лесно петната

Защо не трябва да гладите спалното си бельо?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com