Най-лесният начин за премахване на мазнината от фурната за една нощ - БЕЗ ТЪРКАНЕ

6120
Най-лесният начин за премахване на мазнината от фурната за една нощ - БЕЗ ТЪРКАНЕ
Снимка: iStock

Най-лесният начин да премахнете мазнините от фурната е като накиснете решетките за една нощ във вана с топла вода и разтворя таблетка за съдомиялна машина. Таблетките за миялна машина са предназначени за отстраняване на остатъци от храна и мазнини от чинии, прибори за хранене, а същата наука може да се приложи и за решетките на фурната. Просто извадете рафтовете на фурната и ги поставете в мивка, пълна с топла вода, за да се накиснат заедно с таблетка за съдомиялна машина. Ако рафтовете ви не се побират в мивката, можете да ги накиснете и във ваната си. Прахообразните таблетки за съдомиялна машина могат да се използват и за почистване на вътрешни петна от фурната.

Практични съвети за премахване на упорити петна

Твърдите прахообразни таблетки имат абразивна повърхност, която може да изчисти залепналите петна, без да оставя силни драскотини след себе си. За по-упорити натрупвания може да използвате един важен инструмент, който да добавите към артилерията си за почистване. Това е стъргалка за прозорци с метално острие, тъй като с нея премахването на упорити мазнини и загорели храни е много по-лесно. Въпреки че тези средства могат да направят почистването на фурната по-ефективно, ключът към намаляване на нуждата от упорито почистване всъщност се определя от това колко често почиствате фурната си. 

Как да премахнем лесно упорити петна от кафе или вино

Често и по малко е най-лесният начин да се премахне упоритата, загоряла мазнина. След като фурната ви се охлади, я избършете бързо със сапунена вода и след това я подсушете. В идеалния случай фурните трябва да се избърсват след всяка употреба, за да се избегне натрупването на загоряла мазнина, което означава, че ще се налага по-рядко да се прави дълбоко почистване. Но реално на няколко месеца е достатъчно. Вътрешността на фурната трябва да се почиства приблизително на всеки три месеца. Ако обаче забележите загоряла храна, полепнала по вътрешността на уреда или дим при печене, това може да означава, че фурната ви трябва да бъде почистена малко по-рано. 

Как да премахнем петно от зехтин?

КАК ДА ПОЧИСТИТЕ ФУРНАТА СИ С ПОМОЩТА НА ТАБЛЕТКА ЗА МИЯЛНА МАШИНА?

Преди да се заемете с фурната, е добре да сложите чифт гумени ръкавици, за да предпазите ръцете си. След това отстранете от фурната всички останали мръсотии и храна. Всичко, което не е загоряло, може да бъде изметено или избърсано с четка и прахосмукачка или с кърпа. След това потопете таблетката за съдомиялна машина в топла вода, за да попие малко от течността. Уверете се, че не сте оставили таблетката твърде дълго, тъй като тя може да започне да се разпада и няма да бъде ефективна. Използвайте таблетката, за да почистите вътрешността на фурната, точно както бихте направили с гъба. Хванете таблетката с ръката си и използвайте кръгови движения, за да отстраните всички залепнали остатъци. Ако таблетката започне да изсъхва, потопете я отново в топлата вода, за да попие още малко вода. Накрая избършете остатъците с чиста кърпа и оставете фурната да изсъхне за известно време.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:

8 неща, които е опасно да пускате в пералнята

Перат ли се плюшени играчки в пералня или не?

Защо почистването по метода 6/10 плени много домакини?

Как да почистите перфектно прозорците през пролетта: тайната на домакините

Как да почистите правилно екрана на лаптопа си, без да го повредите

6 съвета за миене на пода, които ще дадат отлични резултати

Как да почистите прозорците за 30 минути?

5 причини за неприятната миризма от прясно изпраните дрехи и решения на проблема

Два начина да се отървете от ивици по прозорците с помощта на просто средство

Прах за пране: кой да изберете, за да премахнете лесно петната

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com