Никога не изхвърляйте тези неща в канала, ще си създадете много проблеми!

16949
Никога не изхвърляйте тези неща в канала, ще си създадете много проблеми!
Снимка: iStock

Хората често изхвърлят различни предмети и продукти в канализацията, без да мислят за последствията. Знаете ли кои от тях не трябва да попадат там? Препоръчваме да прочетете този списък и да го запомните. Вижте кои са отпадъците, които не трябва да изхвърляте в канала и последиците от тази дейност.

1. Ориз и макарони

Тези хранителни продукти имат способността да абсорбират излишната влага. И следователно да увеличат своя обем. Въпреки всичко, те имат нужда от повече време, за да се разградят във водна среда. Това може да доведе да запушване на тръбите.

2. Яйчени черупки

Хората мислят, че ако натрошат яйчените черупки и ги изхвърлят в канала, те няма да заседнат в него. Но това не е съвсем така. Малките парчета могат да се прилепят едно към друго и да образуват друго по-голямо, което да доведе до запушване.

3. Брашно

Комбинацията от вода и брашно създава лепкава смес. Тя може да полепне по стените на канала или да привлече други отпадъци и да доведе до неговото запушване.

4. Лекарства

Някои хора мислят, че лекарствата могат да се разтворят във вода, затова ги изхвърлят в канализацията. Но това не е правилно. Лекарствата не се разтварят във вода, те я замърсяват. Водните филтри могат да премахнат повечето микроорганизми, но все още не съществува такъв, който да пречисти водата от замърсяванията с лекарства.

5. Косми

Това е една от най-често срещаните причини за запушване на канализацията в банята. Засяга предимно хора, които имат дълга коса. Когато космите попаднат в канала, засядат в него и образуват топка. Тя служи като мрежа за улавяне на други отпадъци. Така че следващият път, когато почиствате четката за коса, не забравяйте да изхвърлите космите в кошчето. И още нещо - опитайте се да решите косата, преди да вземете душ, за да намалите попадането на косми в отходните тръби.

6. Стикери от плодове и буркани

Дори да са прекалено малки, те трябва да бъдат изхвърлени единствено в кошчето за боклук. Основният проблем тук е, че стикерите могат да се прикрепят към стените на канала, заради наличието на лепило по тях. Освен това те са изработени от материал, който има нужда от повече време, за да се разгради във водата.

7. Строителни отпадъци

Никога не изхвърляйте строителни отпадъци в канализацията. Това важи както за малките парчета, така и за прахообразните частици. Големите отпадъци образуват запушване, а малките се наслагват по стените и водят до още по-сериозни проблеми.

8. Кондоми

Майстор ми каза как завинаги да се отърва от гадната миризма в хладилника

Ако сте забравили да изхвърлите навреме развалени храни, или такива с изтичащ срок, то миризмата в хладилника ви е гарантирана. А тя е ...

Кондомите не се разтварят във вода. Това е така, защото са изработени от латекс. Те се разтягат и засядат в канализацията. Това може да доведе до тяхното напълване с вода, въздух и отпадъци. И следователно - до поява на по-сериозни проблеми.

9. Фасове

Фасовете са изработени от синтетичен материал, който може да абсорбира влагата и да увеличи своя обем. Най-лошата част е, че той никога не се разгражда. Освен това фасовете съдържат вредни вещества, които могат да замърсят водата.

10. Женски продукти за хигиена

Всеки знае, че те са предназначени за абсорбиране на влагата. Женските продукти за хигиена могат да увеличат своя обем, което да доведе до запушване на канала.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:

Преди сезона на открито: Как да чистите бели пластмасови столове

Това е най-ефективният и лесен начин за почистване на тавана

Как да изчистите успешно нацапани с червило дрехи и платове?

Развъдник на микроби: най-лесният начин да почистите тавана - със сигурност не сте го правили

3 начина да перете дрехи и бельо без пералня

Как най-лесно да почистим готварска печка?

Пране на обувки в пералня - за кои може и за кои не

5 лайфхака бързо да съберете парчетата от счупен стъклен съд

Колко често трябва да перете дрехите си?

Как да бъде успешно почистването на фугите на силно замърсен фаянс

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com