Опитните домакини почистват банята с оцет веднъж и тя заблестява от чистота

3632
Опитните домакини почистват банята с оцет веднъж и тя заблестява от чистота
Снимка: iStock

Гланц за керамични плочки. Плочките около мивката или ваната могат да избледнеят с времето. За да върнете блясъка им, изплакнете ги с разтвор: 100 мл бял оцет и амоняк, 50 г боракс в 4 литра вода. След това изплакнете добре със студена вода и оставете да изсъхне.

Бели фуги между плочките. Плочката лъщи, но фугите са зацапани и обезцветени? Възстановете първоначалния им цвят, като натъркате с четка за зъби, потопена в неразреден бял оцет.

Интересно! Прочетете и почистете.

Почистване на мивки и вани. Върнете оригиналния блясък на вашата порцеланова мивка и вана, като ги изчеткате старателно с неразреден бял оцет, след което ги изплакнете с чиста, студена вода. За да премахнете котления камък във вашата вана, включете гореща вода и налейте 600 мл бял оцет. Напълнете ваната над нивото и оставете за 4 часа. Когато източите водата, петната лесно се отстраняват с твърда четка.

Как да изчистим банята ефективно

Отстраняване на плака от душ слушалката. За да премахнете запушванията и плаката от подвижните душ глави, просто ги потопете за 10 минути в 1 литър вряща вода, към която сте добавили 100 ml пречистен оцет (ако главите са пластмасови, водата трябва да е гореща, но не вряща). Ако варовика от слушалката на душа не се отделя, напълнете найлонова торбичка наполовина с оцет и я завържете около слушалката на душа. Оставете за един час, след това извадете торбичката и избършете останалия оцет от дюзата.

Почистване на кранове. Оцетът е добър за повече от просто почистване на душа! Навлажнете мека кърпа с оцет и избършете крановете, държачите за хавлии, огледалата, душ кабината, дръжките и др.

Как лесно и бързо да почистим банята с някои кулинарни съставки?

Почистване на държача за четка за зъби и чашата за изплакване. За да почистите мръсотията и бактериите от жлебовете на държача на четката за зъби, просто ги избършете с памучен тампон, потопен в бял оцет. И ако всички във вашето семейство използват една и съща чаша вода за уста, третирайте я всяка седмица с разтвор от равни части оцет и вода, оставяйки го с него за една нощ. След това изплакнете обилно със студена вода.

Борба с мухъл. За да премахнете и предотвратите появата на мухъл в банята, залейте с разтвор от 3 с.л. лъжици бял оцет, 1 чаена лъжичка боракс и 400 мл гореща вода. Разклатете добре. Напръскайте сместа върху боядисани повърхности, плочки, прозорци и други места, където се вижда мухъл. Разтрийте разтвора с мека четка и оставете докато попие. След това изплакнете всичко със студена вода.

Дезинфекция на тоалетна чиния. Искате ли да знаете как да поддържате тоалетната си чиста и свежа през цялото време? Изсипете 400 мл бял оцет в тоалетната чиния и оставете за една нощ, след което изплакнете. Ако правите това веднъж седмично, тогава ще се отървете и от неприятните кръгове от вода, които се появяват над нейното ниво.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:

Защо почистването по метода 6/10 плени много домакини?

Как да почистите перфектно прозорците през пролетта: тайната на домакините

Как да почистите правилно екрана на лаптопа си, без да го повредите

6 съвета за миене на пода, които ще дадат отлични резултати

Как да почистите прозорците за 30 минути?

5 причини за неприятната миризма от прясно изпраните дрехи и решения на проблема

Два начина да се отървете от ивици по прозорците с помощта на просто средство

Прах за пране: кой да изберете, за да премахнете лесно петната

Защо не трябва да гладите спалното си бельо?

5 лайфхака, за да поддържате дома си подреден без много усилия

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com