Как да изчистим банята ефективно

8316
Как да изчистим банята ефективно
Снимка: iStock

Почистването на банята е нож с две остриета: не е забавно да се прави, но е трудно да не обичаш резултатите и миризмата след това. Банята определено се нуждае от редовно почистване, особено ако се използва от повече хора. Тя е едно от най-засегнатите места в целия ви дом. Там се създава приветлива среда за бактерии, гъбички, мухъл и мръсотия.

Да знаете как да почистите банята си по правилния начин не е толкова трудно, колкото си мислите. Разбира се, след като банята ви, ще трябва да положите малко усилия, за да поддържате цялата си упорита работа ефективна за по-дълго.

Хитрини за чисти огледала

Колко често трябва да почиствате банята си?

Мивката и тоалетната е добре да се почистват всяка вечер, преди лягане. Можете да запазите дълбокото почистване за веднъж седмично.

Плочки и фуги

Направете проста паста със сода за хляб и вода. Консистенцията на пастата трябва да е по-гъста, а не водниста.

Четката за зъби работи добре за сместа, но бъдете готови за тренировка за ръце. След като сте натъркали добре сместа по плочките и фугите, оставете я да престои за пет минути преди да изплакнете с топла вода.

Подът

Трикове, с които ще овладееш хаоса в банята

Банята е една от най-специалните стаи в нашата къща. Но също така е едно от най-сложните за организиране поради количеството неща, коит...

Използвайте същата смес от сода за хляб, но за изключително дълбоко почистване ще трябва да поставите разтвора на сода за хляб по целия под. Оставете да престои пет минути, преди да го измиете. Направете прост разтвор от сапун и вода и поставете кърпа от микрофибър върху вашия моп.

Слушалката за душ

Едно от задължителните неща за почистване на банята и по-специално за почистване на душ кабина е слушалката. Щедро нанесете продукт около дюзата, тръбата и спрея на душовата глава. Оставете го да престои малко и избършете с парцала от микрофибър. Това ще върне към живот покритието от неръждаема стомана или каквото и да е то.

Ваната

Ако вашата вана изглежда зле за износване или е минало дълго време, откакто сте я чистили за последно, може да се нуждае от по-дълбоко почистване сега, отколкото търкане с обикновен препарат за почистване на вани. Можете да използвате прахообразен прах за пране с вода и кърпа от микрофибър.

5-те най-често допускани грешки при почистването на банята

Банята има свои собствени правила - не можете да третирате тази стая, както останалата част от къщата. Това важи и за нейното почистван...

Огледалото

Фактът, че се почиства лесно, не прави огледалото в банята по-малко важно от другите предмети. Помислете само за цялата паста за зъби, която пръска по повърхността му ежедневно. Използвайте оцет, вода и вестник.

Тоалетната

Можете ефективно да почистите банята си с естествени почистващи препарати, но вероятно ще искате да извадите големите оръжия (известни още като химически почистващи препарати) за този предмет, поразен от милиарди микроби. Първо изплакнете тоалетната. След това изстискайте почистващ препарат, докато обикаляте тоалетната, оставяйки разтвора да изтече във водата. Почистете гърнето с четка, като внимавате да влезете и под ръба. Оставете почистващото средство за 15 минути, след което изплакнете.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

10 съвета, които ще ви помогнат да поддържате свеж и приятно ухаещ дом

Съсипват я: 7 неща, които убиват вашата боядисана коса ден след ден

Как се е празнувала Цветница в миналото?

Топ 20 оригинални идеи за декорация на великденските яйца

В какво най-богатите 0,001% в света влагат парите си?

Знаете ли къде се намира остров Гренада

Какво да не правите на Цветница?

Колко на брой са Балеарските острови

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com