Скрийте ги: 10 неща в къщата, които трябва да почистите, преди да пристигнат гостите

10453
Скрийте ги: 10 неща в къщата, които трябва да почистите, преди да пристигнат гостите
Снимка: iStock

Преди пристигането на гостите ние винаги подреждаме нещата и създаваме приятна атмосфера в апартамента или къщата, която ще остави у всички присъстващи само положителни впечатления. Но в процеса на почистване (бързо или предварително планирано) може да не обърнем внимание на обичайните вещи, които поставяме в пространството по начин, удобен за нас в ежедневието.

Забравени важни документи или лични дреболии, които могат да разкажат за домакините малко повече, отколкото гостите трябва да знаят. Разказваме ви кои неща трябва да бъдат премахнати преди среща с приятели.

Продукти за хигиена в банята

Правейки бързо почистване, можем да изпуснем от поглед най-познатите неща в банята: продуктите за лична хигиена и аксесоарите, които използваме всеки ден. След като сте почистили повърхността от мръсотия, огледайте ги и поставете поставката за бръснач, гребена и комплекта за маникюр в нощното шкафче. Колкото по-малко предмети виждат гостите ви, толкова по-комфортно ще се чувстват в банята ви. 

Лични кърпи 

За да се избегнат въпроси: "Коя кърпа мога да използвам?", опростете задачата както за гостите, така и за себе си. Преди те да пристигнат, извадете от банята кърпите, които използвате сами. В края на краищата, колкото и близки да са били хората, никой не е отменил правилата за хигиена. Между другото, можете да окачите чиста кърпа и в кухнята, в случай че някой дойде по-рано и иска да ви помогне да подредите масата. 

10 грешки при почистване, заради които домът ви никога няма да е чист

Важни документи

Почистването на лични документи, договори и банкови сметки не е само защото нямате доверие на хората, които ви идват на гости. За да запазите ценните вещи на сигурно място, поставете ги в папка или в някой офис на масата. Тогава със сигурност няма да ги изгубите и няма да смущавате хората, които могат случайно да видят ненужна за тях информация за вас.

Бележки с напомняния или желания

Живеейки заедно, често си оставяме малки бележки с напомняния: Kакво да не забравим да вземем със себе си за работа, какви продукти да купим за предстоящата вечер или може би просто мили думи с пожелания за следващия ден. Тези малки неща са много приятни за виждане от най-близките, но все пак си струва да се ограничи кръгът на тези, които могат да се натъкнат на тях случайно.

Ненужни неща на рафта в коридора

Често използваме етажерката в коридора като място, където се събират всички предмети, които се страхуваме да забравим, преди да излезем от къщи, или тези, които са се оказали ненужни. И дори да видите само няколко предмета в тази малка купчина, по-вероятно е гостът на входа на къщата веднага да й обърне внимание и да отбележи, че нещата на рафта далеч не са от съществено значение. 

Тайната на правилното и бързо основно почистване в дома: Ето откъде да започнете

Mръсни вещи

Разбира се, мръсните вещи са нещо, което трябва да се отстрани от само себе си, но по навик можем да отложим този или онзи елемент от гардероба по време на подготовката и просто да го забравим. И едва след като някой случайно се натъкне на този "тайник", можете да си спомните за съществуването му. 

Лекарства

Витамините, хапчетата и другите лекарства понякога заемат известно място в кухнята. И нарочно ги поставяме на масата: за да не забравим важни добавки. Но преди пристигането на гостите те все пак трябва да бъдат отстранени: хората не трябва да знаят как поддържате здравето си и в какви количества.

Скъпа технология

Ако при вас идват повече от един човек, а цяла компания или семейство, скъпото оборудване определено не трябва да стои на видно място. Представете си какво ще преживеете, ако някой случайно удари и изпусне устройството, а понякога децата дори могат да го вземат за играчка. За да защитите себе си, оборудването си и да избегнете неловки моменти, уверете се, че всичко е на недостъпно място. 

Пари и банкови карти

Парите с банковите карти също могат да бъдат класифицирани като важни документи. Вашите средства могат да се смятат за много лична информация, затова се опитайте да държите пари в брой или кредитни карти на уединено място. 

Декорации

Бижутата в живота на всяка жена имат специално място както в морален, така и във физически план. Освен това съхраняването на аксесоарите (особено ако са неизброим брой) е специално изкуство. И дори да са изложени както в спалнята, така и в коридора, преди да дойдат гостите, е по-добре да ги поставите в отделна кутия: така определено няма да се изгубят и няма да привличат внимание към себе си. Може да не ви е много приятно, ако непознати искат да пробват аксесоарите ви.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:

Перат ли се плюшени играчки в пералня или не?

Защо почистването по метода 6/10 плени много домакини?

Как да почистите перфектно прозорците през пролетта: тайната на домакините

Как да почистите правилно екрана на лаптопа си, без да го повредите

6 съвета за миене на пода, които ще дадат отлични резултати

Как да почистите прозорците за 30 минути?

5 причини за неприятната миризма от прясно изпраните дрехи и решения на проблема

Два начина да се отървете от ивици по прозорците с помощта на просто средство

Прах за пране: кой да изберете, за да премахнете лесно петната

Защо не трябва да гладите спалното си бельо?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com