Съвети за пране при хора с по-чувствителна кожа

2543
Съвети за пране при хора с по-чувствителна кожа
Снимка: iStock

Без значение какъв стил дънки (или топове или рокли) носите този сезон, определено искате да се грижите за тях по правилния начин, така че да издържат по-дълго и да изглеждат свежи. Но ако имате чувствителна кожа, това може да изглежда като предизвикателство. Някои съставки в перилните препарати могат да направят кожата ви сърбяща и зачервена. Но ето една подсказка: Определено можете да освежите дрехите си и да сте готови за употреба, ако използвате перилен препарат, създаден за чувствителна кожа!

Противно на това, което може би си мислят някои, нямате нужда от парфюми и оцветители във вашия перилен препарат, за да изглеждате ярки и красиви. Колко добри (или лоши) дрехите ви излизат след пране зависи от почистващата формула и начина, по който перете прането си. Опитайте тези лесни настройки, за да накарате модните си дрехи да изглеждат свежи по-дълго.

Третирайте петната бързо

Случват се петна, но те не трябва да развалят дрехите ви. Ключът е да действате бързо. Веднага щом можете, свалете дрехата и я намажете с препарат за предварителна обработка на петна или препарат за пране, като не забравяйте първо да тествате вътрешния шев за устойчивост на цвета. След като третирате петното, го занесете в пералнята възможно най-скоро. Ако след първото пране петното все още е там, повторете и изперете отново. Топлината ще закрепи петното, така че го изтрийте, преди да прехвърлите дрехата в сушилнята. Не забравяйте да прочетете и следвате всички указания за продуктите, които използвате (препарати за предварителна обработка, детергент и т.н.) за оптимални резултати.

Практични съвети за премахване на упорити петна

Преминете към по-нежен перилен препарат

Парфюми и бои, които оцветяват формулата (да, тук има някаква психология!) всъщност не почистват дрехите ви. Но те могат да ви причинят надраскване, ако имате чувствителна кожа. Ароматите и оцветителите са два от най-големите алергени и кожни дразнители. Ако сте чувствителни, изберете хипоалергенна формула, която е клинично тествана за чувствителна кожа.

Изберете правилната настройка

Много от нас инстинктивно избират „нормалната“ настройка, но ако искате да предотвратите износването на деликатни предмети, нежният цикъл ще нанесе най-малко щети на дрехите ви. (Това е задължително за всички деликатни материи като вашите копринени блузи!) Използването на настройката за студена вода също може да спести дрехи – горещата вода може да избледнее цветовете и да разруши определени тъкани по-бързо.

Обърнете дрехите си отвътре

Отделянето на минута за това може да помогне за предотвратяване на износването на дрехите ви, особено ако те преминават през нормален цикъл с високо центрофугиране. Това е особено важно за тъмните, които са склонни да избледняват. Освен това частите, които действително докосват кожата и тялото ви, се почистват основно, така че това е задължителен ход за вашето активно облекло.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:

Пране на обувки в пералня - за кои може и за кои не

5 лайфхака бързо да съберете парчетата от счупен стъклен съд

Колко често трябва да перете дрехите си?

Как да бъде успешно почистването на фугите на силно замърсен фаянс

Дори и силно замърсената микровълнова печка ще се почисти - ето как

Как се почиства силно замърсен фритюрник?

Какво е по-добре да изберете за пране: прах, гел или капсули?

Тайни, които ще ви помогнат да измиете прозорците без много усилия

Как бързо да премахнете петно ​​от диван: 5 ефективни начина - тапицерията ще бъде като нова

Как се почиства тиган с алуминиево фолио?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com