Актьорът Антон Порязов: Цирк в парламента винаги е имало и винаги ще има - решението е промяната

28999
Актьорът Антон Порязов: Цирк в парламента винаги е имало и винаги ще има - решението е промяната
Снимка: Дико Желев

Антон Порязов става разпознаваем, участвайки в сериалите "Столичани в повече", "Ние, нашите и вашите", "Откраднат живот", "Под прикритие" и др. Огромен успех за него е участието му в холивудски продукции с едни от най-големите имена в киното - Мила Йовович, Джерард Бътлър, Силвестър Сталоун, Келън Лъц и други. Преди да се появи пред камера, той се занимава със спорт, който и до днес заема специално място в сърцето му. В продължение на 5 години е футболист, играещ за ЦСКА, но заради травма му се налага да се откаже от кариерата си. Така решава да преследва детската си мечта и да стане актьор. Рискува и без страх се хвърля в непознатото, а днес изобщо не съжалява, че го е сторил. Макар да е учил в едно от най-добрите холивудски студиа "Antony Meindl's Actor Workshop", сам казва, че най-много е научил в НАФТИЗ от Стефан Данаилов.

Ето какво ни сподели още Антон Порязов:

Антон, кога се влюби в актьорството и видя себе си, вървейки по този път?

Още когато бях в училище. В 8-ми клас ни водеха редовно на театър и когато бях там и виждах актьорите на сцената, забравях за всички проблеми и за реалния свят. Потапях се в една магия и си казах, че един ден искам да бъда като тези хора, които дават радост, надежда, послание и те откъсват дори за миг от проблемите. Също така обожавам да ходя на кино. Близо до нас имаше едно кино Изток. Там помня, че Джурасик Парк, Матрицата и Гладиатор бяха от първите филми, които запалиха изкрата у мен. Иначе видях себе си, вървейки по този път едва когато спечелих първото си участие през 2012-та година в мега продукцията на Warner Brothers - 300 Rise of an empire. И след това последвалите London Has Fallen и The Expendables 3.

Помниш ли първото си участие в мащабна продукция?

Да, беше незабравимо - 300 Rise of an empire. Запознах се със Съливън Степълтън и Джак О Конъл.

Актьорството детската ти мечта ли е или се появи на по-късен етап?

Като малък исках да стана едно от 3 неща. Актьор, Диджей или професионален спортист. Така че да, детска мечта ми беше.

Разкажи ни за първата си среща с професор Стефан Данаилов, в чийто клас по-късно влизаш ти. Какво ви срещна?

Ох ... това е толкова съкровен момент. Киното ни събра! Докато се подготвях да кандидатствам при проф. Стефан Данаилов (тази година приемаха Мастера и Проф. Иван Добчев), ми се обадиха с предложение да бъда негов стенд ин (дубльор) във филма "Правила". И така се запознахме - на снимачната площадка.

Кой е най-ценния урок, който научи от Мастъра и как го прилагаш в своя живот?

Да бъдеш добър човек с голямо сърце пълно с любов и да уважаваш труда на всеки, когото срещнеш. И да си пич! Смея да твърдя, че успявам да го прилагам още от малък. Защото се оказа, че урокът на Мастера е бил и във възпитанието, дадено ми от моята мила майка и дядо (светла им памет) и от баба.

Антон, ти се занимаваш с актьорство, дублаж, каскади и знаеш три езика. Кое от всичко изброено всъщност ти носи най-голяма страст?

Страст ми носи всичко, що е свързано с изкуство и спорт.

Спортът ми е втора природа, тренирам от 7-годишен, а изкуството освен страст ми носи и обич и усмивки.

Какво правиш в свободното си време, когато не си на репетиции?

В свободното си време чета, виждам се с приятели, тренирам, ходя на театър и кино, пиша стихове, абе като се замисля пак си го запълвам с изкуство и спорт, така че реално нямам свободно време. Старая се да се развивам във всяка една секунда.

Фотограф: Дико Желев

В момента участваш във формата "Маскирания певец". Първата паднала маска беше на циркът и под нея се криеше Боби Ваклинов, който отбеляза, че се надява разкриването на цирка да е и своеобразна метафора на разпускането и на цирка в държавата. Ти какво мислиш? Циркът в парламента ще се разпусне ли скоро?

Цирк в парламента винаги е имало и винаги ще има, докато не дойде някой разумен човек и не разпусне животните от него. Да си отидат там сред природата в естествения си хабитат. Тогава Циркът ще придобие истински вид и ще се превърне в спектакъл на народа - без животни, а с интелигентни участници и честни артисти.

Какъв според теб е изходът от политическата криза, настъпила в момента?

Изходът е в промяната. Да настъпи време на честност, морални и лични принципи, ценностна система над лакомията, забравената дума - доблест и прозрачност. Както и много, ама много силна грижа за нуждите на избирателите, а не на депутатите.

Дори да знам, че няма да ми отговориш, би ли издал малко за това кой се крие под маската на Перлата? До този момент тя изненадва много зрители и панелисти.

Нямам никаква идея! (смее се) Перлата ми е голяма загадка, но виж - мисля, че Прилепът е Иво Димчев, а зад Носорогът според мен се крие Миро или Орлин Павлов.

Може ли да се каже, че към този момент си изпълнил 90% от мечтите си?

Оу, не, със сигурност не са 90 процента ... по скоро 50.

Това, че завърших второто си висше допринесе много, понеже беше и мечта на майка - след НАТФИЗ да завърша и Икономика и Бизнес Администрация. Другите 50% тепърва ще се боря за тях. Със сигурност една част е свързана с номинация за Оскар и създаване на моя благотворителна фондация.

Разкажи ни някоя интересна случка по време на снимки.

Оле, толкова са много, че ще трябва да четеш с дни! (смее се) Сещам се за една случка от Непобедимите 3. Беше много забавно и стряскащо едновременно, защото Виктор Ортиз ме заговори за очите ми. И докато ме разпитваше пред 12-то студио на терен как така съм с едно зелено и едно кафяво око и какво пише в личната ми карта - изведнъж изкочи тичайки от един ъгъл Келан Лътц и в гръб го избута със страшна сила и му каза - "Абе ей! Какво закачаш ти моят човек, а?". Гледайки го супер строго! След което започна да се смее, Ортиз разбра, че е влезнал в роля и той започна да се смее и така тримата изпаднахме в бурен смях.

 

Интервю на Илиана Симеонова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КИНО:

"Властелинът на пръстените" се завръща по кината в 4К резолюция

На 1-и май започва Националният фестивал на българското кино "Васил Гендов"

Първата част от шедьовъра на нямото кино "Наполеон" ще бъде показана в Кан (СНИМКИ)

Филмът "Ингеборг Бахман - пътуване в пустинята" на Маргарете фон Трота вече е по кината

Леонардо ди Каприо ще изиграе Франк Синатра, режисиран от Мартин Скорсезе

Легендарното студио "Гибли" ще получи почетна "Златна палма" в Кан

Сериалът "100 години самота" е факт: Гледайте първия трейлър (ВИДЕО)

Куентин Тарантино се отказа от последния си филм

Филмът "Учителската стая" спечели наградата LUX на европейската публика

Документален филм за големия кинокритик Тони Андрейков представят в кино "Влайкова"

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Кино