Лятно кино в Северен парк за любителите на късометражни филми

7309
Лятно кино в Северен парк за любителите на късометражни филми
Снимка: kinematograf.bg

Ако киното е вашата страст, но се чудите къде ще можете да се насладите на стойностни филми през горещите летни дни, проблемът ви е решен. Тази година от екипа на kinematograf.bg са се погрижили седмото изкуство да не излиза в сезонна почивка. Парковото пространство между кварталите Надежда и Илиянци ще бъде претворено в кино на открито, а зрителите ще имат възможността да се насладят на някои от най-добрите български и международни заглавия в света на късометражните филми. С подкрепата на Район „Надежда“ и Столична Община, Кинематограф организира 6 прожекции на открито в емблематичните за квартала зелени пространства.

Лятното кино ще се проведе на три различни локации в Район Надежда. Първите прожекции ще бъдат излъчени на 3 и 17 юли в приятната прохлада на Северен парк (в случай на лошо време ще бъдат преместени за 22 и 23 Юни). Следващите две прожекции ще бъдат в парк Илиянци и на стадиона в кв. Требич – съответно 23 и 24 Юли.

Започна големият ремонт на лятното кино в Стамболийски

Сагата с връщането на собствеността върху лятното кино в Стамболийски започва още през 2017 година и завърши в полза на жителите на общ...

Както обикновено с тази инициатива Кинематограф се стреми да запознае публиката с международни и местни кинодейци, тяхното творчество и магията на късометражния формат. Акцент на лятното кино обаче е и свободния творчески и културен обмен. С тези събития най-голямата медия за късо кино у нас цели да сплоти хората в парковете, сред зелените площи, в локации, които са извън центъра на София. Защото културните събития не са предназначени само за отбрана публика, принадлежаща към даден регион или „интелектуален“ център. Те би следвало да се организират повсеместно, за всеки, както и навън, сред природата. Така се дава възможност на различни обществени групи и независимо от социалния им статус, да се обогатяват чрез изкуство и култура.

Пълната програма с подробна информация за събития и филми може да следите на kinematograf.bg/programa

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com