Звездите на Близкия изток откриват Sofia MENAR Film Festival

64051
Звездите на Близкия изток откриват Sofia MENAR Film Festival

На 15 януари за шести път в София ще бъде открит фестивала за кино от Близкия изток и Северна Африка Sofia MENAR. Събитието ще стартира в Дома на киното с премиерна прожекция на филма „Наследство”, режисьорски дебют на най-известната близкоизточна актриса Хиам Аббас.

Освен режисьор, тя изпълнява и една от главните роли във филма. Партнира й друга голяма звезда – Хафсия Херзи, която българската публика познава от ролите й в „Кус-кус” и „Изворът на жените”. Сред останалите актьори в каста са Ашраф Бархум, който не спира да съчетава холивудски продукции като „Агора” и „Кориолан” с близкоизточни ленти като „Раят днес” и „Булката от Сирия”, ветеранът Макрам Хури, познат от „Мирал” и „Лимонова градина”, и Али Сюлейман, когото сме гледали в „Булката от Сирия” и „Нарове и смирна”.

Филмът "Криминале" е част от културното наследство на Америка

"Мери Попинз" от 1964 година на Робърт Стивънсън с Джули Андрюс и Дик Ван Дайк в главните роли и "Криминале" от 1994 година на Куентин ...

Красивата студентка Хаджар (Хафсия Херзи) се завръща в родното си село в Галилея, където предстои сватба в семейството й. Преди церемонията момичето решава да сподели с баща си, че е влюбена в талантлив британец, който преподава изящни изкуства в университета в Хайфа. Родителското тяло няма как лесно да пренебрегне традициите в рода градени години наред.

Преди прожекцията на „Наследство”, във фоайето на Дома на киното ще бъде открита изложба „Палестина: Светата земя”.

Филмовият фестивал Sofia MENAR се присъединява към инициативата на ООН, която обяви 2014-та за година на солидарност с палестинския народ.

Фестивалната програма продължава до 2 февруари в салоните на Дома на киното, Евро Синема, кино Одеон, Червената къща и Dada Cultural Bar.

Чарли Шийн бе изоставен от целия си екип

Чарли Шийн изгуби дългогодишния си екип от консултанти, включително и адвоката Джейк Блум, мениджъра Марк Бърг и издателя си Лари Солтъ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com