Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

И сега се лигави една, като обяснява за кученцето и газта. Не ви ли е срам, бе?

02 май 2022, 15:40 часа • 12894 прочитания

Това обяви по време на днешната извънредна пресконференция на ГЕРБ Бойко Борисов по повод обвиненията на Лена Бориславова, че е подарил кученце на Владимир Путин.

Вчера пред БНР началникът на кабинета на премиера Кирил Петков Лена Бориславова коментира, че "благодарение на ГЕРБ има един единствен доставчик, в чийто пълен контрол България е била поставена години наред, на единствената му воля, до степен, до която е трябвало да подаряваме кученца на истинския работодател на ГЕРБ, за да можем да си гарантираме, че няма да ни спират газовите доставки. Това не е достойна позиция на България", каза тя, като визираше подареното кученце от породата българско овчарско куче, от Борисов за Владимир Путин, който тогава беше премиер на Русия.

Борисов обяви, че лично той е сред хората със заслуги да бъде регистрирана породата, разказа историята му като го сравни с други породи, станали емблематични за отделните страни като френски булдог, немска овчарка и други. Борисов обяви, че Путин сам попитал за кучетата, а тогава имало "едно кучило" и той му го показал, а подареното кученце само се хвърлило в краката на руския премиер. Той му го подарил срещу обещание да се грижи за него. “ Даже дни по-късно звъннах и им викам на шега: „Ей, да не вземете сега да го разпорите да търсите чипове в него“, разказа с усмивка лидерът на ГЕРБ.

Още: Бойко Борисов: Енергийният министър се държи все едно е паднал от Луната (ВИДЕО)

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес