X
 
 

Престъпността е такава, каквото е и обществото

2136 4
Престъпността е такава, каквото е и обществото
Снимка: БГНЕС
"Престъпността е социално явление и тя се влияе от процесите в обществото. Престъпността е такава, каквото ни е обществото." Това каза бившият директор на ЦСБОП Тихомир Стойчев в коментар за зачестилите въоръжени грабежи през последните дни.

Според него потребностите на хората и мотивите са тези, които ги тласкат към взимането на решение да се занимават с престъпна дейност.

Божков е ял от баницата, която му е била предоставена

"Божков е ял от баницата, която му  е била предоставена. Това няма как да промени морала - частен или държавен." Това каза експерт...

"Престъпност винаги е имало и ще има. Никой не може да се справи докрай с нея. Проблемът беше, че трябваше да ограничим организираната престъпност, а не да налеем в нея възможности", каза още експертът.

По думите му е имало "политическа воля за това да се отслаби сектор „Сигурност“. Нашият политически елит се опита да сложи юзда на службите и да минимализира техните възможности, за да стане това раздържавяване."

Той допълни, че "сериозни изследвания по отношение на престъпността, причините да се появява, да ескалира и да оказва влияние върху политиката изобщо не са правени.

В отговор на въпрос престъпна ли е била приватизацията в България, Стойчев заяви, че в голяма степен това е така:

В шоубизнеса това се казва "one man show", в политиката се казва Бойко Борисов

"В шоубизнеса това се казва "one man show", в политиката - Бойко Борисов." Това каза депутатът от ДПС Хамид Хамид в интервю за bTV....

"Имаше умишлени, активни действия за отварянето на възможности тази приватизация да се състои в нейната криминална форма."

Actualno.com

Етикети:

 • Анонимен 4 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  Това е кокошкарската престъпност а ... едрите риби ? А ония с милиардите, офшорите и продажбите на България - Мутри, Тикви и каруцари !
 • Анонимен 3 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  престъпността в една държава е блгодарение на корумпираните служители_политици, полицаи, общински служители и прочие други такива, които си въобразяват, че ще са вечни и които са свързани фамилно! другите са много бедни и не са учили, обременени също фамилно!!!
 • Анонимен 2 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  Тоя кви ги плещи? Иска да каже,че има престъпност! Глупости! Боко Тиквата, Каскета и шофьорът на Мето казаха, че битовата и всякаква престъпност са преборени. Е, тук там, почти всеки ден бомбат някоя банка, ама банкерите са богати и не влизат в статистиката! А, тя показва, че няма престъпност!
 • Анонимен 1 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  Разбира се, че е така... Също и хората в парламента. Защо си мислим, че са по-различни от останалите? Е, поне би трябвало, но на практика...