X
 
 

В Русия е изненадващо топло

1463 1
В Русия е изненадващо топло
Снимка: Getty Images/Guliver
Над цялата огромна територия на Русия се наблюдава необичайно топло за зимния сезон време, предаде БГНЕС, позовавайки се на РИА Новости.

В Сибир температурите са с над 20 градуса над обичайните, казва директорът на метеорологичната служба на страната Роман Вилфанд.

Конспирация или не: Има ли климатично оръжие?

Урагани а ла “Катрина”, ненормална суша в Сибир и в резултат на това горящи стотици хиляди хектари тайга. И точно там град ...

"В европейските територии на Русия посрещаме Коледа с температури от 6 до 8 градуса над обичайните. В азиатските територии аномалията е от 8 до 20 градуса над средното, измерено през дългогодишен период", казва Вилфанд.

Според метеоролога, високите температури се дължат на това, че за втори път тази зима, въздушни маси от Атлантическия океан безпрепятствено преминават Уралските планини.

"Това явление е сравнително необичайно. На азиатските територии на Русия типично властва континенталният климат, а не атлантическият", допълва метеорологът.

По-топло от обичайното за януари ще е и в Москва  днес, с температури около нулата.

Климатичните промени са причинили 15 бедствия за над милиард долара през 2019 г.

Най-малко 15 природни бедствия са били свързани с изменението на климата през тази година и са нанесли щети за над 1 милиард долара. 7...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално