Club здраве: Превенция и справяне със стомашно-чревни инфекциозни неразположения

3184

В новото ни здравно предаване „Club здраве” всяка седмица ще разговаряме с едни от най-добрите специалисти у нас и в чужбина. С тяхна помощ ще се опитваме да ви ориентираме максимално лесно и разбираемо за същността и начините за превенция на редица състояния и заболявания, ще научаваме новостите в медицината, дори понякога ще надникваме в операционната зала или в лабораторията, които са техният втори дом. За целта се обърнахме към дългогодишния журналист и PR, позната и като водещ на собствено здравно предаване Радина Василева, която е подготвила редица интересни и любопитни събеседници, с които ще ви среща всяка седмица.

„Club здраве” е посветено на вас, нашите зрители и читатели, но и на тях – нашите пазители и спасители, които са посветили живота си на призванието да бъдат добри лекари и хора.

В нашия пилотен епизод обръщаме погледа си към превенцията и начините за справяне със стомашно-чревните инфекции и неразположения по време на дългоочакваната почивка. За целта в следващите минути ценни съвети по темата дава д-р Красимира Христова, която е общопрактикуващ педиатър в 28 ДКЦ в столицата.

Д-р Христова е категорична, че в ранната детска възраст тези инфекции са особено тежко протичащи, придружени с диария, повръщане, болки в коремчето, температура, която може да стигне до 39 градуса. Затова преди тръгване на море или почивка в планината тя препоръчва родителите да помислят за превенция: „За тази цел се използват пробиотици и синбиотици, които повлияват добре функцията на червата. Много важни са и пробиотиците от човешки произход, които вече са е на нашия пазар. Един чудесен избор сред тях, който може да се ползва и в ранна детска възраст, е БиФиДо Кидс от „Дансон“. Той се приема по-лесно, има силно изразен ефект и оплакванията отшумяват по-бързо”.

Педиатърът припомня и че имунитетът е съсредоточен именно в стомашно-чревния тракт и когато има добър баланс между „добрите” и „лошите” бактерии в него сме здрави, което може да се постигне чрез приема на БиФиДо на „Дансон“.

синбиотик

Каква да бъде профилактиката преди пътуване и колко време продължава, възможно ли е да приучим детето си да приема помощника за своето коремче без да му е неприятно и да се дърпа, както и още ценни съвети от д-р Христова - вижте в следващото видео!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com