Kaufland е първият ритейлър със система за сканиране на продуктите с телефон K-SCAN

1702
Kaufland е първият ритейлър със система за сканиране на продуктите с телефон K-SCAN
Снимка: Кауфланд

От днес стартира пилотният проект на Kaufland България - K-SCAN, който дава възможност на клиентите сами да сканират избраните от тях стоки, докато пазаруват в магазина, спестявайки от времето за преминаване през каса. Сканирането на артикулите става с личен мобилен телефон или специален ръчен скенер, още преди всеки един от артикулите да бъде поставен в количката. За да се плати крайната сметка, сумата й се прехвърля на касата на самообслужване чрез отбелязване на QR код. За използване на приложението с мобилен телефон е необходима единствено регистрация с Kaufland Card, която да се сканира на входа на магазина. Ако клиентът предпочита с устройството, ръчните скенери са разположени на място в магазините. Основните предимства на услугата са, че спестява времето за изваждане на стоките на касата и че позволява контрол върху сметката по време на самото пазаруване.

„Въвеждането на K-SCAN е следващата стъпка по пътя на дигитализация на Kaufland България. Тази иновация е поредната крачка, която правим в полза на клиентите ни. Чрез K-SCAN те могат да сканират продуктите си с личните си мобилни телефони, още докато избират покупките си и ги поставят в количките си, спестявайки им време да ги изваждат на касата една по една. Изчисленията показват, че тази опция може да спести до 15 минути от пазаруването“, това каза изпълнителният директор на Kaufland България Иван Чернев.

Пилотният проект стартира в два столични хипермаркета на веригата в България. Клиентите на Kaufland – Банишора първи имат възможността да опитат новата функция за дигитализирано пазаруване, а от края на тази седмица и посетителите и на Kaufland – Овча Купел също ще могат да започнат сами да отбелязват покупките си по време на пазар. Постепенно предстои въвеждането на услугата и в други магазини от веригата в цялата страна.

Повече информация за услугата K-scan, можете да намерите тук.

Актуалните предложения на най-голямата търговска верига у могат да бъдат разглеждани и в дигиталната брошура на Kaufland или във Viber канала на ритейлъра.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com