Lidl става партньор на фондация “Капачки за бъдеще”

1630
Lidl става партньор на фондация “Капачки за бъдеще”
Снимка: Лидл

Лидл България обяви партньорство с фондация „Капачки за бъдеще“. Към момента във всичките 18 магазина на веригата с автомати за обратно приемане на бутилки и кенове са поставени специални контейнери за капачки, брандирани с логото на инициативата.

“Съвсем скоро такива ще бъдат разположени във всички магазини на Lidl в България и по този начин вярваме, че ще улесним допълнително онези много потребители, които подкрепят „Капачки за бъдеще“. По всяко време в рамките на работните часове на нашите магазини клиентите ще могат да оставят събраните капачки на обособените места, без да е необходимо да пазаруват. Цялата логистика до предаване на рециклатор в полза на кампанията ще бъде ангажимент на Lidl“, каза Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на Лидл България. 

Благодарение на партньорството с Lidl, ще можем да събираме много повече капачки. А капачките са само началото и само една от дейностите, с които помагаме. Силно вярвам, че едно здраво общество се гради основно от доброволците и целта ни е с времето да вдъхновим все повече българи да доброволстват и да допринасят средата, в който всички живеем, да става по-добра“, каза Лазар Радков, учредител на фондация „Капачки за бъдеще“.

Автоматите за обратно приемане на бутилки и кенове са част от пилотен проект, който Лидл България стартира в края на март тази година. Те бяха поставени в 10 магазина на веригата, в осем града. Миналата седмица компанията обяви, че разширява своя пилотен проект с нови 10 магазина. Така общият брой на Lidl магазини с автомати е 20, в 14 града в страната. В 18 от магазините машините вече работят, а останалите две ще бъдат поставени в новостроящи се магазини на веригата в София, които предстои да бъдат открити в началото на следващата година.

Ботевград, Перник, Карлово, Стара Загора и Шумен са новите градове, които Lidl включва в своя пилотен проект. Увеличава се и броят на магазините, оборудвани с автомати в София – с нови четири, и във Варна – с още един.

От бутилка в бутилка

Вече са в продажба и първите бутилки, изработени с 30% рециклиран материал, добит от бутилките, върнати в магазините на веригата. Продуктът е изворна вода 1.5l под собствената марка Saguaro. Така Lidl реализира на практика модела „от бутилка в бутилка“. Той гарантира връщането на ценния материал обратно в хранителната промишленост и конкретно в бутилиращата индустрия, каквато е целта на всички заинтересовани страни за бъдещата депозитна система. В следващите месеци ще бъдат пуснати в продажба и други продукти в бутилки с 30% рециклирано съдържание.

Видео за пътя на бутилката – от рафта в магазина, през автоматите и рециклирането, отново до рафта, можете да видите тук .

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com