Съществуват ли извънземни?

28017
Съществуват ли извънземни?
Снимка: Pixabay

Има ли извънземни?

В наши дни, човечеството е осъзнало, че не живее в центъра на Вселената, а на относително малка скалиста топка, една от милиардите същи топки на Вселената. И, днес то не се уморява да мисли, дали има живот на други планети и съществува ли извънземни.

Тази тема се оказа толкова вълнуваща за въображението на хората, че през последните сто години споровете за възможността за съществуването на извънземни не стихват по цялата Земя. За нея свидетелстват и броят на книгите, които се изразява в стотици хиляди.

И все пак, има ли извънземни - обитатели на други звезди и други планети? Съществуват ли извънземни?

Доказателствата сочат:

Доказвайки съществуването на извънземни и то не някъде в космическите дълбини, а вече тук, на Земята, поддръжниците на този възглед посочват някои факти и съображения. Такива могат да бъдат разделени на няколко групи.

Проучване: Може да има десетки извънземни цивилизации само в Млечния път

Един въпрос тормози човечеството от поколения: има ли интелигентен живот отвъд нашата планета? Все още няма категорично доказателство,...

Снимки, видеоклипове и разкази на очевидци на загадъчните светещи колони. Неразбираеми летящи обекти с причудливи форми или дори самите извънземни, които уж са влезли в контакт с тях.

Доказателства за НЛО

Гигантски изображения на причудливи форми са откривани в полета и ливади. Тези изображения са съставени от много кръгове. Когато те  се повтарят в различни части на света, това изключва възможността за шега или измама. Те могат да се видят само когато се гледат от голяма височина - например от самолет.

Гигантски изображения, създадени от широки бразди в почвата или облицовани с каменни линии.

Те също се виждат само от голяма височина и изобразяват фигурите на животни, птици и хора. Най-известни са изображенията от перуанското плато Наска. Подобни рисунки има и в други части на света, по-специално в Сибир.

13-те най-добри филми за извънземни

Филмите за извънземни са може би най-известният сюжет в киното с научна фантастика. Всички ние копнеем да разберем дали има живот във В...

Защо древните хора трябвало да вършат гигантска работа, създавайки рисунки, които могат да се видят само от самолет, все още е неясно.

Освен ако, разбира се, не изключим версията за извънземните, за която са поставени символи за приветствие, указващи мястото за кацане. Има и странни описания от древни свещени книги за фантастични самолети и явления. Те могат да бъдат намерени в много нации. Например в древния индийски епос, много африкански легенди и дори в Библията.

Oт гледна точка на съвременната наука НЛО

Американският учен Ричард Хувър посветил доста време на изучаването на метеоритите. В някои от тях, той успял да намери вкаменени останки от микроорганизми от извънземен произход. Той открил останките от бактерии и водорасли, които не отговаряли на нито един известен вид сухоземни същества. Това позволило на учения да твърди, че ако микроорганизмите съществуват някъде в космоса, тогава е напълно възможно да съществуват по-напреднали и развити форми на живот, до разумни.

Скептиците

Предположение: Разумният живот извън слънчевата система може да е много по-често срещан, отколкото си мислим

Разумният живот извън слънчевата система може да е много по-често срещан, отколкото си мислим, смятат учените, пише британското издание...

Огромният обществен интерес към темата за извънземните посещения е подхранван от пресата. Това принудило британското правителство да създаде специален комитет, в който да участват известни учени и експерти.

Те внимателно изучавали наличните по това време снимки, свидетелства на „контактьори“ и просто очевидци на странни явления. В резултат се стигнало до заключението, че всички доказателства са или фалшификати, или оптични атмосферни ефекти. Те само създадоха илюзията за НЛО.

Заключения - има ли извънземни

Досега науката не е предоставила убедителни доказателства нито за съществуването на извънземни, нито за невъзможността за тяхното съществуване. Няма достатъчно надеждна информация, за да се направят неоспорими заключения. И все пак, ако разсъждаваме логично, тогава можем да стигнем до извода, че животът на Земята едва ли ще е уникален и изолиран феномен във Вселената.

Извънземните трябва да съществуват, но дали, когато се срещнем с тях, няма да се окажат братя по ум или жестоки врагове и поробители? Това само бъдещето ще покаже.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КОСМОС:

Русия пренася войната в Космоса: Москва блокира важна резолюция на ООН

За първи път от 5 месеца: „Вояджър 1“ изпрати четливи данни на Земята

Защо е толкова трудно да изпратим хора отново на Луната?

Решаващо развитие тласка инженерите към пътуване, по-бързо от светлината

НАСА откри гладко като стъкло езеро на юпитеровия спътник Йо (ВИДЕО)

Промяна в прогнозата - силна магнитна буря за 22 април 2024 г.

Магнитни бури за седмицата 22-28 април 2024 година: Прогноза от САЩ (ГРАФИКА)

Непозната планета в Слънчевата система: учени твърдят, че са открили доказателства

Недалеч от Земята е открита черна дупка с рекордна маса в нашата Галактика

Учени разкриха тайната на "сърцето" на Плутон

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Космос