X
 
 

Арестуваха двама за кражба на дарения и икони от храмовете на 6 села в Русенско

1036 0
Арестуваха двама за кражба на дарения и икони от храмовете на 6 села в Русенско
Снимка: МВР
Двама мъже са арестувани за грабежи от храмове в 6 русенски села, съобщават от МВР. При акцията са открити множество откраднати икони, църковна утвар, както и инструменти за взломяване. Задържаните са на: 45 години от гр. Опака и  49 г. от търговишкото село Водица. Те имат и предишни провинения и са известни на органите на реда. До момента полицаите са открили и иззели 19 икони, свещници, множество инструменти за взломяване и други откраднати вещи.

Разследването започнало след получени сигнали в областната дирекция на МВР - Русе миналата седмица. Криминалистите установили, че в периода от 24 октомври до 6 ноември тази година в църквите в русенските селата Пет кладенци, Острица, Каран Върбовка, Кацелово и Пепелина са извършени кражби.

МВР разкри крупна кражба от магазин в столичен мол

Служители на Пето РУ разкриха и задържаха извършители на кражба в особено големи размери, съобщиха от МВР.  Действия по разследва...

Методът бил едни и същ. Крадците влизали със сила през вратата на храма, срязвали халките на катинарите и разбивали металните решетки. В църквата на с. Пепелина са извършени две посегателства, уточняват от МВР. 

От храмовете били откраднати дарения, чиято обща стойност все още се изчислява от разследващите. В едната от църквите, събраните дарения са били около 100 лв. При акцията властите открили общо 30 броя икони, откраднати от църковни олтари, като най-голямата е с размер 110 см. Х 74 см. Били открити и църковни одежди.

Работата по документиране на цялостната престъпна дейност продължава.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители