Делото за разкриване на имената от доклада за случилото се в КТБ е в ход

4260
Делото за разкриване на имената от доклада за случилото се в КТБ е в ход
Снимка: БГНЕС

Данните от вчера (9 февруари) не отговаря кой източи КТБ. Да спестяваш не е укоримо, въпросът е кой е вземал кредити и не ги е връщал нарочно. Това заяви

Димитров, Петър Славов, Валери Симеонов и Методи Андреев са хората, които са се обърнали към съда, защото финансовият министър Владислав Горанов не дава заради клауза за конфиденциалност доклада от разследването на „Аликс Партнърс” (AlixPartnes). Попитахме и Фонда за гарантиране на влоговете (ФГББ) кои въобще са споменатите в разследването публични фигури относно КТБ, но също получихме отказ, обясни Димитров. Представителите на ФГБВ казаха, че ако разкрият имената, можело да се попречи на разследването, възмути се депутатът.

Цацаров пита Съвета на Европа за екстрадацията на Цветан Василев от Сърбия

Главният прокурор Сотир Цацаров иска от Генералния секретариат на Съвета на Европа и до Европейския комитет по проблемите на престъпнос...

По думите му първото заседание в съда е било миналата седмица. Ако замесените в източването на КТБ не се разкрият, може да се окаже, че депутати, които са точили, сега пишат и променят закони, предупреди бившият председател на СДС пред Нова телевизия.

Дадохме 2 млрд. лева на ФГБВ за покриване на обезпечените влогове от КТБ. Сега съм попитал Владислав Горанов какво е върнато от тази сума в държавния бюджет, каза Димитров.

Абсолютно безобразие е да има международно разследване и да не се оповестява. Кой разреши да има калуза за конфиденциалност с „Аликс Партнърс”? Докладът би трябвало да е бил готов още септември-октомври миналата година.

Относно обявените влогове Димитров заяви, че всяка публична фигура в списъците на синдиците трябва да излезе и да каже какъв е произходът на парите ѝ. Припомняме, че сред имената изплуваха тези на Ахмед Доган с 1,36 млн. лева, Николай Бареков с 4 237 000 лева, Милен Велчев с 6 848 000, Иван Костов със 160 000 лева. На този фон Делян Пеевски е имал 20 000 лева, 350 ево и 313 долара. Интересно ми е, че някои хора не ги видях в прихващанията – да не са знаели за бъдещия фалит на КТБ и да са се изтеглили, попита директно Мартин Димитров, намеквайки точно за малкото пари на Пеевски.

БСП се опитва да спре проверка за принадлежност към ДС на източилите КТБ

Депутатите от Реформаторския блок Мартин Димитров и Петър Славов заедно с техния колега от ГЕРБ Методи Андреев ще настояват Комисията п...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика