Има образувано дело за пребития кмет от село Белгун

2984
Има образувано дело за пребития кмет от село Белгун
Снимка: БГНЕС

В крайна сметка прокуратурата образува дело по случая с пребития кмет на село Белгун Благомир Станев, предаде в. "Сега". Той твърди, че в нощта след изборите на 4 април е бил пребит в партийния офис на ГЕРБ в Каварна.

Станев казва, че председателят на Общинския съвет на Каварна Йордан Стоянов е подстрекавал побоя, а побоят е извършен от Илиян Събев - човек, за който се говори неофициално, че е координатор на ГЕРБ. Припомняме, че областен координатор на ГЕРБ стана бившият социален министър Деница Сачева, която е родом от Добрич. В Каварна имаше заседание на Общинския съвет с искане за оставка на Стоянов, но при гласуването той събра достатъчно подкрепа  и запази поста си.

Трифонов за цената на изборите: Борисов пак лъже, той милионите ги няма за нищо

Лидерът на партия "Има такъв народ" Слави Трифонов обвини премиера в оставка Бойко Борисов в лъжа за цената на изборите на 4 април. "В...

По досъдебното производство все още се събират доказателства и се разпитват свидетели, каза пред "Сега" говорителят на Окръжната прокуратура в Добрич Милена Любенова. Думите ѝ бяха потвърдени и от пострадалия Станев, който обясни, че е дал показания и очаква до края на другата седмица да има резултат по разследването. На въпрос дали се притеснява от ново посегателство предвид това, че предстоят избори на 11 юли, той отговори: "Щом гербаджиите не са във властта, няма защо да се притеснявам".

В своята жалба до прокуратурата кметът на селото разказва, че на 5 април в 3:30 ч. сутринта се почукало на входната врата на жилището му в село Белгун. Двама души му казали, че кметицата на Каварна го чака в офиса на ГЕРБ. Там обаче бил посрещнат от председателя на каварненския Общински съвет Йордан Стоянов, от техническия секретар на ГЕРБ, както и от бизнесмена Илиян Събев. Според Станев именно той започнал да обижда, псува и да изсипва отпадъци върху главата му.

"Започна да ме рита и да ме бие с юмруци, изкара автоматичен нож от джоба си и започна да ми реже екипа", казва кметът на село Белгун, като допълва, че останалите са наблюдавали, а председателят на ОбС Стоянов е снимал с телефона си. Станев не се съпротивлявал, тъй като в града се говорело, че Илиян Събев има минало, свързано с бивши групировки. После го накарали да подпише отказ от членството си в ГЕРБ.

Йордан Стоянов категорично отрече да е присъствал на такава случка. Според него това е провокация, защото до 4 април ГЕРБ не са печелили избори в Каварна. Той не отрече, че се познава с бизнесмена Илиян Събев, който "работи в туристическия бранш" и отхвърли възможността същият да е участвал в побоя.

Мая Манолова се надява на по-голяма победа на протестните партии на следващите избори

Ще има предсрочни избори, защото очакването на българския народ е да бъде съставено стабилно правителство. На новите избори партиите на...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Мними гадателки основаха първата ясновидска къща у нас

По инициатива на ДАНС: Международна операция ще пресича контрабандни канали

Разбивал наред: Хванаха мъж, повредил 7 автомобила във Враца

Внук отмъкна 25 000 британски лири от дядо си в Хасково

Мигрантски наплив към София: МВР хвана 12 души в бус

Разбиха схема за преработка и разпространение на оръжия

За да има дело: Прокуратурата трябва да преработи обвинителния акт по "НАПлийкс"

BIRD: Димитър Стоянов бе нападнат от пиян данъчен, защо той не е задържан?

Мъж загина при катастрофа в Силистренско

Заради имунитет: Прекратиха временно делото за клевета на Гешев срещу Славов

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com