Как се бяга от българското правосъдие - доста лесно, показа бивш полицай

6444
Как се бяга от българското правосъдие - доста лесно, показа бивш полицай
Снимка: БГНЕС

Венцислав Ангелов, нашумял като баща на Йордан Бонев, дясната ръка на Бисер Миланов-Петното, е успял да избяга след като е влязла в сила присъдата му от 3 години и 6 месеца затвор. Присъдата му е по-ниска от първоначалната, която беше 6 години. Чикагото, както е известен Ангелов, се е изплъзнал във времето след издаването на присъдата му и преди да бъде вкаран в затвора.

Бившият полицай е обвинен и признат за виновен за участие в приготовление на международен канал за наркотрафик от Перу до Испания. Ангелов е бил 11 месеца в ареста по време на разследването, което се забавило заради молбите за правна помощ от няколко държави, след което съдът го е пуснал срещу по-лека мярка за неотклонение, а краят на делото го заварил на свобода и така и не влязъл в затвора. Това е петата му присъда, като той е осъждан още за хулиганство, контрабанда и два пъти за това, че като търговец е изпаднал в неплатежоспособност и не е искал откриване на производство по несъстоятелност.

В Русе взривиха автомобил, свързан с Венци Чикагото

Лек автомобил "Ауди А8" е бил взривен тази нощ в Русе. По предварителна информация става дума за умишлено престъпление, съобщи БГНЕС. ...

Пред БНТ днес окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев обясни, че до невъзможността Чикагото да бъде задържан веднага след постановяване на присъдата от Върховния касационен съд (ВКС) се стигнало заради технологичното време от 11 дни от влизане в сила на присъдата, до получаването ѝ в Окръжна прокуратура-Русе.

"Интересното е, че Венцислав Ангелов беше кандидат за кмет на местните избори през есента на миналата година и интересът към края на делото беше изключително висок, както от неговите политически опоненти, така и от обществеността в целия град. За 11 дни - времето от влизане в сила на присъдата срещу него, потвърдена от ВКС, до получаването й в Окръжна прокуратура - Русе да бъде приведена в изпълнение, Венцислав Ангелов се е организирал да напусне страната и да се укрие", каза Георгиев.

Пред Националната телевизия адвокат Марин Марковски коментира, че бягството е резултат от бюрократичните спънки в правораздаването. По думите му, тези проблеми биха се решили, ако присъдите се пращат по факс, вместо да пътуват повече от седмица по пощата.

Докато Чикагото е обявен за издирване у нас и в чужбина, той е писал във "Facebook" страницата на сутрешния блок на БНТ, че е на разположение в Мадрид, до посолството на България. Той не отрича, че е избягал и казва, че го е сторил, защото присъдата му била писана под натиск.

Венци Чикагото: Има дирижиран сценарий за съсипване на държавата

Това, което се случва около банките, е един дирижиран сценарий за съсипване на държавата, заяви на специална пресконференция в Русе В...

"Да, аз избягах от една присъда, която беше издадена под натиск, шантаж над съдията Ружена.....председател на Първо Наказателно Отделение на ВКС..!!!! И, понеже ме обсъждате мен, ще искам естествено право на отговор чрез включване по скайп...!!!! Аз се намирам в Испания, близо до двора на Българското посолство в Мадрид....!!!! А, знаете ли кой обслужи моето осъждане, а знаете ли кой шантажира и натисна съдиите да променят едно написано вече решение ...!!! Лозан Панов ли е човека, който извърши шантажа и натиска, ...!!!! Под чия заповед се извърши този шантаж....!!!!", пише Ангелов.

Ангелов стана известен и с ареста си в края на юни 2014 година. Тогава ДАНС го прибра заради "организирана атака" срещу Първа инвестиционна банка, но след това той беше пуснат.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com