Нападналият екип на Нова телевизия може да влезе в затвора за пет години

4696
Нападналият екип на Нова телевизия може да влезе в затвора за пет години

Вече е официално потвърдено - станалият скандално известен с нападението си над журналистически екип на Нова телевизия Трайчо Василев-Пиже, е обвинен в хулиганство, отличаващо се по своето съдържание с изключителен цинизъм и дързост.

Към момента на извършване на престъплението Василев се е ползвал с имунитет, тъй като бе регистриран като кандидат за общински съветник в община Самоков. По искане на главния прокурор ЦИК даде разрешение срещу Трайчо Василев да бъде възбудено наказателно преследване, да бъде привлечен като обвиняем за хулиганство и да бъде задържан. Сега Пиже е под домашен арест, като може да влезе в затвора максимум за пет години, но е възможно и да мине само с пробация (чл. 325, ал. 2 във връзка с ал. 1 от Наказателния кодекс)

Пиже и доведеният му син с обвинения в хулиганство

Обвинения бяха повдигнати на Трайчо Василев - Пиже и доведения му син заради нападението над екип на Нова телевизия в Самоков преди изб...

Доведеният син на Трайчо Василев - Владимир Андонов, също ще отговаря пред съда, но за лека телесна повреда. Според прокуратурата той е ударил с юмрук член на екипа на Нова телевизия - шофьора Валентин Иванов. Андонов може да влезе в затвора до три години, но може и да бъде наказан само с пробация (чл. 131, ал. 1, т. 12 от Наказателния кодекс).

Предстои Софийски градски съд да насрочи разглеждане на делото.

20 лева при Пиже – това беше надписът още отпреди години, с който в ромския квартал на Самоков хората се връзват към т.нар. незаконно енерго. Клипче, на което човек се е качил на електрически стълб в ромската махала в Самоков, е накарало екип на Нова телевизия да направи проверка. Основната причина е, че човекът е син на Пиже. Това е прякорът на Трайчо Василев – вторият в листата на ДПС за общински съветници и сочен за основно действащо лице в далаверата с незаконното връзване за ток към мрежата на ЧЕЗ. Досега делото буксува – прокуратурата си подаде отвод заради роднински връзки, каза журналистът Марин Николов. След случката ДПС оттегли доверието си от Пиже. Паметни ще останат и думите му след инцидента към репортера на Нова телевизия Надя Ганчева: "Аз съм циганин и ми е позволено да лъжа, вие сте българка и не трябва да лъжете".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com