Ненчев замлъкна след като каза, че му е предлаган подкуп

6805
Ненчев замлъкна след като каза, че му е предлаган подкуп
Снимка: БГНЕС

Военният министър Николай Ненчев се яви в сградата ДАНС, за да даде обяснения в прокуратурата за твърденията си, че му е бил предлаган подкуп, предаде БГНЕС.

Проверката по случая е поверена на Специализираното звено за разследване на корупционни престъпления. Николай Ненчев бе призован да се яви за разпит днес като свидетел. В медийни изяви преди време той заяви, че са му били предложени сериозни проценти, за да подпише договор за поддръжката на МиГ-29. Днес обаче Ненчев избегна контакти с медиите, които се бяха събрали пред сградата на ДАНС да получат информация за разговорите с него. На въпрос "защо" министърът не говори сега, медийния съветник на министъра Валерия Кардашевска каза: "Не може да дава информация, тъй като прокуратурата продължава да работи по случая и не може да изнасяме информация преди случая да е приключен".

По думите на медийния съветник, министърът се явил и оказал пълно съдействие, отговорил е на всички въпроси. Тя обясни, че часът на явяването му пред прокуратурата бил променен за 8.30 ч. сутринта и според нея приключил много по-рано от 11.30 ч., тъй катоНенчев е имал среща в 10 часа.

Засега не бил необходим ремонт на МИГ-овете

Засега не се налага ремонт на МИГ-овете. Това заяви министърът на отбраната Николай Ненчев. По думите му има няколко варианта за ремо...

Прокуратурата започва проверка за предложен подкуп на военния министър в деня, в който излезе интервюто му пред в. "Сега" със заглавие "Предложиха ми процент, за да подпиша поддръжката на МиГ-29". В него Николай Ненчев излага факти за среща с неназовани лица, предали му предложение за заплащане на "сериозни проценти" ако се съгласи за подписване на договор за 80 млн. лева за поддръжка на военни самолети. Ненчев посочва, че "те са изключително изобретателни, процент от тези 80 млн. лв. се опитаха да ми предложат". Твърди също, че спрямо него са били отправяни и заплахи за живота. Прокуратурата проверява и тези твърденията. До началото на тази проверка Николай Ненчев не беше уведомил по никакъв начин органите на досъдебното производство за предлагания му подкуп, въпреки задължението за това на всяко длъжностно лице.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com