Пламен Узунов и Пламен Бобоков вече са с обвинение

4092
Пламен Узунов и Пламен Бобоков вече са с обвинение
Снимка: БГНЕС

Специализираната прокуратура рано тази сутрин е повдигнало обвинение на президентския секретар по правните въпроси и антикорупцията Пламен Узунов, съобщи неговият адвокат Емилия Недева. Той е задържан за 72 часа. Обвинен е, че е в сговор с бизнесмена Пламен Бобоков.

Бобоков е с обвинение за подбудител и задържан за 72 часа, съобщи БНР.

Политически шпионаж или политически шантаж - арестите около Румен Радев

Разследваният за шпионаж съветник на президента Илия Милушев опитал да прехвърли вина на самия държавен глава Румен Радев, когато го ра...

Адвокат Недева обясни, че според прокуратурата президентският секретар създал облага бизнесменът изпреварващо да получава информация за различни събития. По думите й, цитирани от BTV, в малкото данни, които е видяла, пишело, че Узунов изпращал на Бобоков в мобилно приложение информации от БТА, като го информирал за ситуацията. Част от тези информации били за публични срещи на президента Макрон, каквито имало има и в други медии. В резултат на действията на Узунов след подбудителството на Бобоков обаче било снижено доверието на гражданите в президентската институция.

Дваматав бяха задържани вчера за 24 часа по време на спецакциите в президентството.

След спецакцииите в ареста са четирима - двама президентски експерти, бизнесмен и бивш разузнавач

Срещу тях се води разследване за търговия с влияние. Правоохранителните органи са претърсили кабинета на секретаря по правни въпроси и антикорупция на президента. От там са иззети документи, книжа и компютърни конфигурации, които могат да имат отношение към делото. Претърсвания и изземвания са проведени и в Пловдив.

Малко по-рано стана ясно, че до часове се очаква да бъде повдигнато обвинение и на другият задържан експерт по сигурността на президента Румен Радев - Илия Милушев. Той се разследва от военната прокуратура за изнасяне на класифицирана информация.

Президенството: Прокуратурата да разследва търговия с влияние, не да прави показни акции

От прессекретариата на държавния глава Румен Радев разпространиха позиция, в която посочват, че президентът издава указ за назначаване ...

Информирани сме, че днес Илия Милушев ще бъде привлечен в качеството на обвиняем, каза неговата адвокатка Атанаска Дурова-Каракашева.

„Мъжът ми е достоен българин, не ми е давал никога повод да се срамувам от него", коментира разследването Жени Милушева. Тя определи случващото се с нейния съпруг като „съшита с бели конци история, целяща най-вече да урони авторитета на президента Румен Радев“. „Съпругът ми е офицер и военен пилот, дълго време беше командир на 5-та авиобаза. Всички, които го познават не биха и допуснали, че би направил нещо, което да е във вреда на България“, добави Милушева.

Заедно със съветника на президента по въпросите на националната сигурност и отбрана Илия Милушев вчера беше задържан и бивш служител на Държавна агенция „Разузнаване“. Срещу двамата се досъдебно производство за разгласяване на държавна тайна.

Първоначално Милушев е разпитан като свидетел. След извършена компютърно-техническа експертиза на иззет от него телефон, се установява, че в апарата има информация, касаеща Държавна агенция “Технически операции”. Доброволно е предал четири документа, които са били нерегламентирано изнесени от Държавна агенция “Разузнаване”, и в тях се съдържа държавна тайна. Милушев обяснил, че е намерил документите в служебната си каса в кабинета на сградата на Администрация на президента. Това е наложило извършването на действия по разследванията и в сградата на президентската администрация.

Акцията на прокуратурата беше съпроводена от протести в подкрепа на президентската институция и срещу действия на прокуратурата в сградата на администрацията на Румен Радев.

Президентският секретар по правни въпроси и антикорупция Пламен Узунов е уличен в търговия с влияние

Президентският секретар по правни въпроси и антикорупция Пламен Узунов е уличен в търговия с влияние. Това съобщиха от пресцентъра на п...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Стрелба край Цалапица, има задържани

Хванат в крачка: Крадец скочи от терасата в Плевен

Агресия на пътя: Шофьор замери жена със запалена цигара и я хвана за врата в Софи

Мъжът ѝ я замерил с порцеланова чиния: Жена е с порезни рани

Засякоха шофьори, карали с 90 км/ч над ограничението в Сливенско

Започна дело за крупна измама с пенсионни вноски в Пловдив

"Дано смъртта ми е лека": 4 години от убийството на Милен Цветков

Опразниха кошарата на човека: Откраднаха овце и агнета във Врачанско

Задържаха руски гражданин в Бургас – ето защо

Пуснаха от ареста обвинения за поругаването на гроба на патриарха

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com