Прокуратурата излезе с още подробности за жестокото убийство в София

3356
Прокуратурата излезе с още подробности за жестокото убийство в София
Снимка: Actualno.com/Румен Скрински

Издирваният 26-годишен мъж е извършителят на убийството в квартал „Надежда“. Това каза ръководителят на Софийската градска прокуратура Емилия Русинова на брифинг по повод убийството в столичния квартал, предаде агенция „Фокус“.

„Убитата жена е 23-годишната приятелка на извършителя, с която е живеел на семейни начала. Двамата са имали дете на 1 година. Миналата седмица е празнуван рожденият ден на детето. Младото семейство е живеело от година и половина в жилището, в което е намерена убитата жена. От около седмица извършителят не живее в апартамента. След скандал между него и убитата в събота и неделя, бащата на убитата е преспивал в дома, притеснявайки се от действия на извършителя на тежкото престъпление“, обясни Русинова.

25 години за двойното убийство в кв. "Витоша"

25 години затвор отсъди Софийски градски съд за Драгомир Драгомиров, обвинен за двойното убийство в кв. Витоша, предаде репортер на БГН...

Тя посочи, че вчера в 17:20 часа майката на убитата е посетила апартамента, защото не е имала връзка с нея по телефона. „След като не е могла да влезе, е извикала ключар и е намерила починалата млада жена с две прострелни рани. Детето не е било в апартамента. Около 18:30 часа е подаден сигнал в полицията и е започнало издирването на извършителя на деянието и детето. Установено е мястото, към което се е движил той. Оказано е съдействие от неговия баща и от шофьор на такси, който го е превозил до мястото, на което в последствие той е намерен.

Установен е часът, в който той пристига в апартамента, и след няколко минути той излиза от там тичайки и с дете на ръце. Открит е в тъмна местност, зад храсти и в една порутена сграда, която не се е виждала. Детето е простреляно в дясното око. Когато са открити, извършителят е бил жив, детето също е имало признаци на живот. Бащата е без опасност за живота, настанен е в болницата с прострелна рана в главата – но по-скоро само одраскване, няма патрон в главата. Досъдебното производство е докладвано на наблюдаващ прокурор и ще бъдат предприети съответните действия за привличането на извършителя в качеството му на обвиняем и ще бъде взета най-тежката мярка“, обясни още Русинова.

26-годишният мъж е подал сигнал за психически тормоз от застреляната 23-годишна жена, коментира и директорът на СДВР старши комисар Ивайло Иванов.

„Бяха проверени всички възможни адреси, имаше мащабна акция на територията на цялата столица. Получихме сигнал от таксиметров водач, който заяви, че около 19:00 ч. въпросното лице, за което бяхме разпространили снимка в медиите, го е качил. Той е бил заплашен от извършителя. В близост до бензиностанция го е принудил да спре и заедно с детето е влязъл в храсти в тъмна местност. По време на разговора свидетелят твърди, че детето през цялото време е плакало“, каза още ст. комисар Иванов. Той обясни, че свидетелят е казал, че мъжът му е споделил, че има намерение да се самоубие, но е заявил, че детето трябва да живее.

12 г. затвор и 340 000 лв. кръвнина за убийство на АМ "Струма"

Емил Първанов-Ембака бе осъден днес (29 юни) на 12 г. затвор за убийството на Николай Чивиев - служител на "Агромах", извършено на 26 ю...

„На мястото бяха извършени огледи в тъмната част на денонощието. Колегите чуват изстрели и ги откриват. Убийството на детето и опита за самоубийство са станали около 23:30 ч.“, посочи Иванов и коментира, че е намерено оръжието на престъплението.

„До момента има един сигнал от мъжа, че жената му нанася психически тормоз миналата седмица. Имали са някакви проблеми в семейството, но нищо сериозно. Преди година също са се разделяли“, обясни ст. комисар Иванов. По думите му към момента няма данни за психическото състояние на мъжа. Той ще бъде разпитан, когато здравословното му състояние позволява. „Името на мъжа е Викторио Александров. Взета му е кръвна проба, но експертизата все още не е готова“, обясни комисар Ивайло Иванов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Стрелба край Цалапица, има задържани

Хванат в крачка: Крадец скочи от терасата в Плевен

Агресия на пътя: Шофьор замери жена със запалена цигара и я хвана за врата в Софи

Мъжът ѝ я замерил с порцеланова чиния: Жена е с порезни рани

Засякоха шофьори, карали с 90 км/ч над ограничението в Сливенско

Започна дело за крупна измама с пенсионни вноски в Пловдив

"Дано смъртта ми е лека": 4 години от убийството на Милен Цветков

Опразниха кошарата на човека: Откраднаха овце и агнета във Врачанско

Задържаха руски гражданин в Бургас – ето защо

Пуснаха от ареста обвинения за поругаването на гроба на патриарха

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com